DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ricciardo: Nem bánok semmit

Egyelőre nem alakul meseszerűen Daniel Ricciardo McLaren-es karrierje, miközben egykori csapata, a Red Bull újra a csúcson van. Az ausztrálnak saját szenvedései ellenére is örömet okoz ez.

Daniel Ricciardo karrierje egykori Red Bull-neveltként, épp itt, a Brit Nagydíjon remekül indult, fél szezonnyi HRT és két Toro Rosso-év után felemelték a nagycsapatba. Sebastian Vettellel még elbírt, Max Verstappen érkezése azonban rányomta a bélyegét a csapaton belüli helyzetére, így 2019-ben a Renault-hoz igazolt. Miután a franciáknál sem látta a boldogulását, ismét továbbállt, de úgy tűnik, egykori formájához nehezen talál vissza.

Hogy mi okozhatja a problémát, abban ő maga sem teljesen biztos, hiszen mint már Ausztriában is elmondta, a jó autó adott. Most, a csütörtöki sajtótájékoztatón, melyen a Formula.hu is részt vett, újságírói kérdésre kifejtette, hogyan próbál dolgozni a szituáción. „Nem tudom, mi nem működik. A tripla hétvége előtt azt gondoltam, nagyon jó leszek, de nos, nem voltam nagyon jó” – kezdte.



Egyelőre a gyakorlást találja az egyetlen kézenfekvő módszernek arra, hogy felzárkózzon a szárnyaló Lando Norrishoz. „Be kellett látnom, hogy ez nem olyasmi, ami egy éjszaka alatt, vagy egy csettintésre eltűnik. Nyilván a pillanat hevében, az időmérő vagy a verseny után érzelmes és frusztrált vagy, és többet akarsz. De amikor ez csillapodik, akkor már nincs semmi más, csak az adatelemzés, beszélgetés a mérnökökkel, szimulátorozás. Próbálok minél több időt a volán mögött tölteni” – mesélt a taktikájáról.

Azt is elárulta, nem szeretne rágörcsölni sem a megoldás keresésére. Nem adja fel, de igyekszik megőrizni jellegzetes lazaságát. „Megpróbálom nem túlgondolni a dolgokat. Persze keményen nyomom, keményen dolgozom. De nyugodt is vagyok” – mondta.

Mialatt neki már versenyei, sőt szezonjai mentek el arra, hogy a Red Bulltól való távozás után visszataláljon az élre, egykori csapata most ott is van. Az ausztrál erre vonatkozóan elárulta, hazudna, ha azt mondaná, nem jut eszébe, mi lenne, ha… „Nem bánok semmit. Minden döntésemnek oka volt, és minden döntés egy pillanat az életedből. Nem kérdőjelezek meg semmit. Nyilván tudom, hogy az akár én is lehetnék ott, de őszintén mondom, boldoggá tesz a sikerük. Ez az élet” – kommentálta Ricciardo, aki csak reméli, hogy ezúttal, akár a sprintfutam miatt is több szerencséje lesz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: