DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ricciardo olyat is bevállal, amit eddig nem

A McLaren gödörben lévő ausztrál F1-es pilótája eddig nem foglalkozott a szimulátorozással, de jelen helyzetében mindenbe belekapaszkodik, ami valamit segíthet rajta.

A 2021-es szezon talán legnagyobb csalódása eddig Daniel Ricciardo teljesítménye, aki egyáltalán nem érzett rá a McLarenre, nem tud vele úgy menni, ahogy azt tőle megszokhattuk másik csapatoknál. Az ausztrál produkciója egyre inkább központi téma lesz, úgyhogy most már olyanra is rászánná magát a fejlődés érdekében, amitől eddig idegenkedett.

00121018_282



"Sosem szimulátoroztam, de most már gondolkodom rajta" - vallotta be Ricciardo a Motorsport-Totalnak adott interjújában. "Eleinte mindig azt mondtam, hogy én nem akarok otthonra szimulátorszettet, mert jobb dolgokat csinálok inkább a szabad hétvégéim során. Ezek a virtuális versenyek engem sosem nyűgöztek le" - tette hozzá az ausztrál.

"Most viszont azt mondom, hogy ebben sem akarok beszűkült lenni, mert talán ez tényleg segítséget ad. Ki kell találnom. Ebből azért lehet valamit tanulni, de rossz szokásokat is eredményezhet. Viszont Max (Verstappen), Lando (Norris) és Charles (Leclerc) is nagyon aktív ezen a területen, szóval talán nekem is hozhat ez valamit. Továbbra sem ez az én világom, de nem fogom kikerülni, adok neki egy esélyt."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: