DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 5. szombat
F1

Perez szerint is bajnok lehet majd az Aston

Korábbi istállójuk még a csapatváltás után is gyakran részük marad a versenyzőknek, és hacsak nem haragban váltak el, szívesen beszélnek később is róluk. Sergio Perez is hisz az Aston Martinban.

Lawrence Stroll a héten kért még négy-öt évet, hogy bajnokcsapattá tegye az Aston Martint. A brit alakulatnál jelenleg komoly munkaerőfelvétel zajlik, az elmúlt hetekben több embert is elcsábítottak riválisaiktól. A Red Bulltól például két nagy nevet is eloroztak, Andrew Alessi és Dan Fallows személyében.

A bikásokat ennek kapcsán már korábban is kérdezték az Aston Martin „építkezéséről”, és Stroll kijelentése most újabb alkalmat adott arra, hogy a véleményüket kérjék. A csütörtöki sajtótájékoztatón, melyen a Formula.hu is jelen volt, az Aston egykori pilótáját, Sergio Perezt szólaltatták meg. A mexikói szerint egykori főnöke nem kerget ábrándokat. „Öt év alatt rengeteg minden történhet, ez biztos” – kezdte Perez, hozzátéve, a megjelölt időtartam sem túlzás. „Az, hogy az F1-ben sikerre vidd, sok időt vesz igénybe.”



Stroll csapata tavaly Sebastian Vettel érkezése miatt intett búcsút a mexikóinak, akinek a sorsa ezután sokáig kérdéses volt, és végül a Red Bull mentette meg. Perez ennek ellenére továbbra is csak a legjobbakat kívánja az Astonnak, akikben a gyengébb szezonkezdet ellenére lát potenciált. „Nagyon-nagyon erős embereik vannak. A kérdés, hogy milyen gyorsan tudnak fejlődni, milyen gyorsan sikerül összekovácsolni a csapatot. Tényleg nagyon jó emberek dolgoznak ott, és remélem, sok évig együtt maradnak még. Egy komoly alakulatról beszélünk, ami a történelem során mindig is erős volt” – beszélt korábbi munkaadójáról Perez.

Miközben az Aston Martin jövőjéről elmélkedett, a sajátját firtató kérdést letudta mindössze egyetlen mondattal. „A nyári szünetben beszélünk róla, amikor több időnk lesz jobban beleásni magunkat” – fogalmazott röviden. Sajtóhírek szerint már nincs veszélyben az ülése, de mint Helmut Marko is elmondta korábban, a dolgok gyorsan változhatnak. Ami bztos, hogy Perez most inkább a Mercedesszel szembeni csatára igyekszik koncentrálni, ami véleménye szerint több, mint szoros lesz a hétvégén, továbbá arra, hogy újra felvegye Silverstone ritmusát, ahol koronavírus-fertőzése miatt 2019 óta nem versenyzett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: