DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Sajtóhír: Perez 2022-ben is a Red Bullnál versenyez

A spanyol Marca úgy értesült, hogy a mexikói Sergio Perez jövőre is a Red Bullnál folytatja pályafutását. Az egyetlen kérdés, ami miatt a bejelentés csúszhat, az a szerződés hossza.

A Red Bull csapata Daniel Ricciardo 2018-as év végi távozása óta kutatja a megfelelő második számú pilótát Max Verstappen mellé, aki folyamatos dobogós helyezéseket szerez, segíti a hollandot a vb-címért folyó harcban és alkalomadtán még egy-egy lepattanó formájában futamot is tud nyerni.

Nos, úgy tűnik, hogy Sergio Perez személyében találtak rá a megfelelő emberre, aki eddig ugyan mindössze két alkalommal állhatott fel a pódiumra pezsgőzni, de Bakuban ezt egy futamgyőzelem után tehette meg, ráadásul közben belekergette Hamiltont egy végzetes hibába.



Erre korábban sem Pierre Gasly, sem Alexander Albon nem volt képes, így miután Verstappen és a Red Bull is magabiztos előnnyel rendelkezik a pontversenyben, nem tűnne jó ötletnek megbontani ezt az egyensúlyt az energiaitalosok részéről.

Bár forrását nem nevezte meg, a spanyol Marca híroldal úgy értesült, megszületett a Red Bull döntése: Sergio Perez jövőre is Max Verstappen csapattársa lesz. A bejelentés eddig azért nem történt meg, mert a Marca szerint Perez többéves szerződést szeretne, azonban a csapat nem kívánja egy évnél hosszabb távra elkötelezni magát a mexikói mellett.

Korábban – maximum egy gondolatmenet erejéig - az is felmerült, hogy Dr. Helmut Markóék érdeklődést mutatnak George Russell iránt, s akár lépéseket is tehetnek a megszerzéséért, amennyiben jövőre sem kapná meg a Mercedes egyik ülését, sőt, a Motorsport olasz kiadása még azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy a Red Bull Leclerc ajtaján kopogtatna be egy ajánlattal, de ez utóbbi alighanem egy vérszegény pletykánál sosem bír majd nagyobb hírértékkel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: