DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sajtó: Hülkenberg és Kvjat lehet a Williams új párosa

A legújabb híresztelések szerint amennyiben a Mercedes úgy határoz, hogy jövőre végre George Russellnek adja az egyik pilótaülést, akkor Bottasnak a Williamsnél sem lenne feltétlenül helye.

Bár számos futamgyőzelmet szerzett 2017 óta a tapasztalt finn, Lewis Hamilton oldalán nem igazán váltotta meg a világot. Igaz, a kényes szituációkban látott rádióforgalomból és a nyilatkozatokból ítélve nem is éppen azért hozták a Mercedeshez, hogy világbajnokot faragjanak belőle, hanem hogy feltétel nélkül segítse Lewis Hamiltont az újabb világbajnoki címekhez. Ennek a kritériumnak tökéletesen meg is felelt.

Most olyan hírek kaptak szárnyra, hogy amennyiben 2022-ben már az évek óta a lehetőségre váró George Russell kapna lehetőséget a Mercedesnél, akkor a Williamsnél kicsit sem biztos, hogy rögtön kapva kapnának Valtteri Bottas után.

Hülkenberg és Kvjat jövőre csapattársak lehetnek a Williamsnél


A Formula1.com újságírója és riportere, Lawrence Barretto szerint a Williams istálló kívánságlistáján előrébb szerepel a jókora tapasztalattal bíró, ám idén versenyzői ülés nélkül maradt Nico Hülkenberg és Danyiil Kvjat is. Ha ez megvalósul, mindkettejüknek ez lehetne az utolsó dobása a Formula-1-ben, Hülkenberg pedig visszatérhetne ahhoz a gárdához, amelynek színeiben 2010-ben bemutatkozhatott a száguldó cirkuszban.

Pierre Gasly átigazolása is egy lehetőségnek tűnik, de amennyiben a Williams nem fejlődik hirtelen nagyon látványosan, akkor nem igazán sok értelme lenne elhagynia az egyébként egészen jól muzsikáló AlphaTaurit egy gyengébb istálló versenyzői üléséért, az AT csapatfőnöke ugyanis nagyon elégedett Gaslyvel és mindenképpen szeretné megtartani őt a Red Bull fiókcsapatánál.

Barretto úgy értesült, hogy a Williamsnél felmerült Dan Ticktum neve is, mint a Williams akadémia egyik többre hivatott tagja, ám a vezetők végül elvetették az ötletet és Ticktum kiesett a jövő évi esélyesek közül. Valóban lehet még visszaút a Formula-1 állandó versenyzőinek mezőnyébe Hülkenbergnek és Kvjatnak?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: