DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Montoya: Nem látom, hogyan fordíthatná a maga javára a küzdelmet a Mercedes

A hétszeres F1-es futamgyőztes Juan Pablo Montoya szerint – hacsak valami váratlan nem történik – Max Verstappen behúzza a 2021-es világbajnoki címet, mivel a Red Bull egyszerűen gyorsabb.

A Formula-1-ben 2001 és 2006 között versenyző Juan Pablo Montoya még ma is figyelemmel követi a száguldó cirkusz versenyeit, s a 95 futamon hét győzelmet szerző kolumbiai, aki jelenleg a WeatherTech SportsCar Championshipben vitézkedik úgy érzi, innen nagyon nehéz lesz visszajönnie a Mercedesnek.

A zsinórban hét világbajnoki címet szerző istálló turbó hibrid érabeli egyeduralkodása úgy fest, hogy a végéhez közeledik, miután a Red Bull a Honda segítségével egyre csak növeli az előnyét a konstruktőri pontversenyben, ahogyan Max Verstappen és Lewis Hamilton között is csak egyre nagyobbra nyílik az olló.



Montoya is úgy gondolja, hogy innen már csak a Red Bull veszítheti el a harcot: „Szerintem innen nagyon nehéz lesz visszajönnie a Mercedesnek” – mondta a 45 éves versenyző a Motorsportnak. „Jelenleg egyértelmű, hogy Verstappennél és a Red Bullnál van a lélektani előny. Max hétvégéről hétvégére kiválóan teljesít, nem látom, miként tudnák őt megállítani.”

„Egyetlen érv szól még a Mercedes mellett, hogy Silverstone-ra hoznak néhány fejlesztést, és bár remélem, hogy ezzel eléggé közel tudnak kerülni a Red Bullhoz, de őszintén szólva nem hinném, hogy ez elegendő lesz számukra. Fogalmam sincs, hogyan tudnák még ezt a csatát a maguk javára fordítani” – kétkedett az Ezüst Nyilak fejlesztési potenciálját illetően a kolumbiai, csakúgy, mint Lewis Hamilton korábban.

Max Verstappen előnye már több, mint egy futamgyőzelemnyi – 32 pont – és a Red Bull is már 44 pontos fórban van a Mercedesszel szemben, a pillanatnyi forma pedig Montoya szerint tovább fogja lendíteni a Red Bullt minden nehézségen.

„Sokkal könnyebb úgy, ha a tiéd a leggyorsabb autó és minden a ti szátok íze szerint alakul, így higgadtabban lehet versenyezni és jobban is teljesíthet az egész csapat. Nem gondolnám ugyanakkor, hogy Lewis gyengébben teljesítene a nyomás alatt, a Red Bull egyszerűen gyorsabb, különösen Max-szal a volán mögött, ők egy más szint. Ha megnézzük, mostanában hogyan mennek a dolgok, hacsak valami váratlan nem történik, akkor Max be fogja húzni ezt a címet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: