DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Horner: Zsinórban ötödször győztünk, de még nem nyertük meg a háborút

A Red Bull csapatfőnöke nagy örömmel nézte végig a gárda zsinórban aratott ötödik futamgyőzelmét, de tudja, még féltávnál sem járnak. A Verstappen olyat tett, amit a hibridérában még senki.

2014 óta nyomasztó Mercedes-fölényt láthattunk a Formula-1-es világbajnokságban, zsinórban hétszer bizonyult a legjobbnak a német gyártó a konstruktőrök között, valamint az egyéni bajnokságban is valamelyik (többnyire Lewis Hamilton) Mercedes-pilóta vitte el a pálmát. A Ferrari ugyan meg-megcibálta az oroszlán bajszát 2017-ben és 2018-ban, de mindkétszer végül simán húzta be az újabb sikert Toto Wolff gárdája.

2021 úgy tűnik, más. A Red Bull-Honda felnőtt a Mercedes szintjére, sokak szerint meg is haladta, Max Verstappen vezetésével egészen biztosan. De a fejlesztési verseny folyamatos, bármikor előrukkolhat a címvédő istálló egy olyan új fejlesztéssel, ami ismét az Ezüst Nyilak malmára hajtja a vizet. Verstappen előnye az összetettben 32 pontra nőtt az ezúttal csak negyedikként végző Lewis Hamiltonnal szemben, de az energiaitalosok csapatfőnöke tudja, még nincs vége a játszmának, bármikor fordulhat a kocka.

A Red Bull-Honda házasság elkezdett igazán sikeres lenni


Hazai pályán mindenesetre két igen domináns futamgyőzelmet aratott a Red Bull, Max Verstappen vezérletével, ezzel a Francia Nagydíjon aratott sikerével együtt zsinórban háromszor nyert. Ilyenre nem volt még példa a hibrid-korszakban, hogy valaki mesterhármast szerezzen, aki nem Mercedes-versenyző. Ráadásul, ha nem történik Verstappen peches gumidefektje Azerbajdzsánban, akkor ez már az ötödik győzelem lenne egyhuzamban.

„Max nagyon élvezte az osztrák hétvégéket, fantasztikus, hogy mindkét győzelmet megszerezte. Büszke vagyok arra a munkára, amit ma is végzett, a világbajnoki cím szempontjából nagyszerűen alakult ez a vasárnap” – mondta el a Ziggo Sport adásában Christian Horner.

„Ez az első alkalom Verstappen pályafutása során, hogy egyhuzamban három futamot meg tudott nyerni, élete első „Grand Slamje”. A csapat számára pedig ez már zsinórban az ötödik győzelem, fenomenális teljesítmény a gárda részéről. Nagyon büszke vagyok mindenkire. De ezek után is tovább kell nyomnunk ugyanígy, még a bajnokság felénél sem járunk” – figyelmeztetett Horner, hogy bizony a Mercedesnek még bőven van ideje erőre kapni és visszavágni.

Vissza fognak vágni?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: