DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton extra órákat tölt a szimulátorban

A hétszeres világbajnok korábban bevallotta, nem szeret különösebben szimulátorozni, ám úgy tűnik az ő álláspontja és hozzáállása is változott a Red Bull fejlődésének tükrében.

A Mercedes technikai igazgatója, James Allison is megerősítette a héten, hogy a brit keményen dolgozik az „Ezüst Nyilak” brackley-i főhadiszállásán. Az F1 Nation podcast adásában elárulta, Hamilton „rengeteg kört teljesített a múlt héten, ugyanolyan elkötelezett, mint bárki a más, hogy megtaláljuk azt, amivel nyomást tudunk helyezni a Red Bullra az élen.”

hamilton-osztakgp-day0-dppi



Az Osztrák Nagydíj előtti sajtótájékoztatón – amelyen a Formula.hu is jelen volt – meg is kérdezték a címvédőt, hogy élvezte-e a szimulátorban elvégzett munkát, amire azt felelte: „Nem feltétlenül mondanám, hogy élveztem. Csak tényleg, különösen azok után a nehéz versenyek után, amiken keresztül mentünk, megnéztem, van-e bármi, amivel tudom segíteni a csapatot, hogy jobban készen álljon.”

„Találtunk egy pár jó dolgot belőle, de egyik sem sorsfordító, szóval folytatom a munkát Anthonyval [Davidsonnal, a Mercedes szimulátor versenyzőjével – szerk.] és vannak olyan pilótáink is, akik távolról nagyon sokat dolgoznak a szimulátorban, jelenleg olyan folyamatokon dolgozunk, hogyan tudnánk velük megfelelően kommunikálni egy programon keresztül, szóval a megfelelő dolgokat tudnánk tesztelni. Összességben pozitív vagyok ezzel kapcsolatban”

Az egyértelműnek tűnik, hogy a Mercedes lépéshátrányba került, amely nem igazán fordult elő velük még a turbó-hibrid érában: a Red Bull sorozatban négy versenyen diadalmaskodott, 2013 óta először. Hamilton szerint ennek ellenére nem szeretnének „negatív buborékba” kerülni, és azon vannak, hogy a hétvégén visszavágjanak az energiaitalosoknak azon a pályán, ahol néhány napja meggyőző fölénnyel nyert Max Verstappen.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: