DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Mercedes: Hamilton megduplázta az erőfeszítéseit

James Allison, a címvédő F1-es alakulat technikai igazgatója szerint a hétszeres világbajnok még nagyobb elánnal vetette bele magát a munkába a Red Bull jelentette kihívás hatására.

Az elmúlt futamokon egyértelműen úgy tűnt, a Red Bull lépéselőnybe került a Mercedesszel folytatott világbajnoki harcban: zsinórban négy versenyt nyertek az energiaitalosok, aminek köszönhetően a konstruktőrök és Max Verstappen révén az egyéni pontversenyben is egyre nagyobb fórral vezetnek. Az előző hét évet domináló Ezüst Nyilak azonban nem adják fel a küzdelmet: bár eleinte Toto Wolff csapatfőnök szavai alapján úgy tűnhetett, a 2022-es szabályváltozások miatt már nem fejlesztik az idei autót, James Allison technikai igazgató nemrég tisztázta, hogy igenis érkeznek még újítások a W12-höz.

hamilton-stajergp-dppi-2021



A feladatokból pedig maga Lewis Hamilton sem restelli kivenni a részét. Allison szerint a múlt héten is rengeteg időt töltött a Mercedes szimulátorában, amely korábban nem feltétlenül volt jellemző a hétszeres világbajnokra, aki egyébként az Instagram-sztorija alapján a minap is járt a gyárban.

„Olyan autót akar vezetni, amellyel meg tudja mutatni a képességeit” – fogalmazott Hamilton kapcsán Allison az F1 Nation podcast adásában. „De elképesztően fantasztikus a jelenléte számunkra ilyen körülmények között, mert annyira a győzelmekre és a bajnokságra koncentrál, hogy úgy reagált erre a helyzetre, hogy megduplázta az erőfeszítéseit. Múlt héten a gyárban járt, hogy rengeteget körözzön a szimulátorral, és ugyanolyan eltökélt, mint bárki más, hogy megtaláljuk azt, amivel nyomást helyezhetünk a Red Bullra, és az abszolút legjobbját láthatjuk tőle.”

Bár az összetettben már tetemes a hátránya és a vb-címre sincs túl sok esélye, Valtteri Bottas is igen hasznos a csapat szempontjából Allison szerint: „Valtterinek kevésbé változó a hangulata, ő maradt ugyanaz a kérlelhetetlen figura, mint ami mindig is volt. Erős hétvégéje volt a Stájer Nagydíjon, hajszállal Lewis elé kvalifikált, és ki akart préselni minden pontot a hétvégéből. Szóval a legjobbat látjuk tőlük abban, ahogy támogatnak és hajtanak előre minket, de mindezt segítőkészen teszik, nem pedig ujjal mutogatva vagy bomlasztó jelleggel.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: