DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Hamilton a pénteki leggyorsabb: „Még mindig hátrányban vagyunk”

Első és második helyen zárt a két Mercedes az Osztrák Nagydíj második szabadedzésén: mindketten javulásról beszélnek, de Hamilton szerint változatlanul is a Red Bull a favorit.

A Mercedes esélytelen volt a győzelemre a Red Bull Ringen a Stájer Nagydíjon, a csapat számára kedvezőtlen forgatókönyv értelmében pedig ugyanitt tartják az Osztrák Nagydíjat is. Brackley-ben lázas munka folyt, hogy sikerüljön ledolgozni a különbségen, Lewis Hamilton még a csapat szimulátorában is tesztelt, pedig általában nem szokott vállalkozni erre a feladatra.

Az igyekezet eredményének tűnik, hogy a brit és Valtteri Bottas első-második helyen zárták az Osztrák Nagydíj pénteki napját, a múlt hétvégén tartoló Max Verstappennek a harmadik hely jutott két tized lemaradásban. A Stájer Nagydíj második helyezettje, Hamilton szerint viszont a kép csalóka, a hétszeres világbajnok nem érzi úgy, hogy őrségváltás történt volna.

„Egyértelműen van még tempó a tarsolyukban. Egy kisebb előrelépést sikerült megtennünk ma, de így is nagyjából kettő vagy esetleg másfél tizedmásodperc előnyük” – nyilatkozta a riportereknek a második edzés után Hamilton. „Mi egyértelműen megtettünk pár apró lépést, de nem elég arra a két tizedmásodpercre, ami múlt héten a hátrány volt. Egy körön mindenesetre jó volt az érzet.”

 



„Arra számítok, hogy holnap fel fogják tekerni. Szinte van egy kvalifikációs üzemmódjuk, mint nekünk volt a múltban. Ki fogom kérdezni a mi srácainkat, mert nem is értem, honnan veszik elő. Mindenesetre meggyőző, nekünk pedig keményen kell dolgoznunk azon, hogy meglássuk, harcra tudunk-e kelni velük” – mondta Hamilton. A brit arról is beszélt, a Mercedesnél nem bíznak abban, hogy ha egy körön gyorsabb a Red Bull, versenyen fordítani tudnak.

„Ami a különbség lesz holnap, általában az a vasárnapi előnyük is. De nyomni fogjuk, hogy a hátrány a lehető legkisebb legyen szombaton, ha pedig sikerül javítani az autón, az remek lesz. Szeretném azt gondolni, hogy a hosszú etapunk rendben volt, de meglátjuk. Volt egy kicsúszásom is, de nem érdekes, majd meglátjuk” – nyilatkozta pénteken a brit.

A csapattársnál 0,189 másodperccel lassabb Valtteri Bottas ugyancsak beszámolt a kisebb mértékű előrelépésről:

„A második héten mindig kisebb lesz a kanyarteljesítmények és vezetési teljesítmények közti különbség. A finomhangolás az oka, nem a nagy darab időkülönbségek lefaragása. Szerintem rendben van, ahogy kezdtünk, sokkal jobb az érzet, mint múlt héten, remélhetőleg ebből építkezni tudunk” – mondta el a finn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: