DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Már szponzora is van a sprintkvalifikációnak

A Formula-1 néhány hét múlva élesben is kipróbálja a sprintkvalifikációnak nevezett új formátumot. Az első alkalom Silverstone-ban lesz, az esemény pedig már támogatót is szerzett magának.

Az idei év egyik legnagyobb szenzációja volt, hogy az F1 három helyszínen is kipróbálja az új kvalifikációs formátumot, melynek értelmében egy 100 kilométeres versenytávú sprintfutamot tartanak szombaton a megszokott időmérő edzés helyett. Ez adja majd a vasárnapi futamoknak a rajtsorrendjét Silverstone, Monza és Interlagos pályáin.

A rövidke verseny rajtrácsát egy "rendes" időmérő alapján határozzák majd meg pénteken, valamint két 60 perces szabadedzést tartanak pénteken és szombaton. Tekintve, hogy a koronavírus miatt az idei naptár sincs teljesen kőbe vésve, így a pontos helyszínek változhatnak, ám az már biztos, hogy a Brit Nagydíjon debütál élesben ez a szokatlan ötlet.

Már a pontos időtervet is elkészítették, sőt külön öröm, hogy akár telt ház előtt történhet mindez. A verseny szervezői a múlt héten jelentették be, hogy egy negatív PCR-teszt vagy a teljes átoltottság igazolásával létszámlimit nélkül rendezhetik a versenyhétvégét.

Most a Formula-1 hivatalosan is bejelentette, hogy új szponzort talált a kísérletükhöz, mégpedig a Crypto.com nevű kriptovaluta weboldal révén. A cég nem csak a Brit Nagydíj erejéig, hanem mindhárom olyan hétvégének szponzora lesz, melyen sprintfutamokat rendeznek, továbbá a sportág partnerévé válik a szezon hátralévő részében.

Stefano Domenicali, a Formula-1 vezérigazgató-elnöke is örömmel jelentette be ezt az új globális partnerséget, de Ben Pincus, az F1 kereskedelmi partnerségekért felelős igazgatója is csak méltatta a frissen csatlakozott szponzorukat.



„Nagy örömmel jelenthetjük be, hogy a Crypto.com globális partnerként és egyúttal a sprintverseny vezető szponzoraként csatlakozik, miután idén először mutatjuk be rajongóinknak ezt az izgalmas új formátumot. Új partnerünket nagyra becsülik az iparágban, így tapasztalataik, valamint a vállalat elkötelezettsége a szén-dioxid-kibocsátás negatívvá válása mellett nagyban hozzájárult a döntésünkhöz, mivel mi is tovább haladunk a saját fenntarthatósági céljaink felé” – idézte Pincust a PlanetF1.

Kris Marszalek a cég társalapítója és vezérigazgatója is üdvözölte a helyzetet, továbbá a jövőbeli tervekről beszélt.

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy az F1 első kriptovaluta-szponzora lehetünk és csatlakozhatunk a tekintélyes márkák gyűjteményéhez. Egy olyan sportágat támogathatunk így, melynek középpontjában a technológia és az innováció áll. Sok közös év elé nézünk, mely az innovációval lesz kapcsolatos, ezt pedig a Belga Nagydíjon kezdjük, ahol egy vadonatúj díjat fogunk bemutatni.”

A Belgiumban bemutatkozó új díjról nem árultak el egyelőre további részleteket, viszont nem ez volt az egyetlen újdonság, amelyről szó esett a bejelentéskor. Mint kiderült a kriptoplatform, valamint az F1 szeretnének létrehozni a jövőben olyan exkluzív NFT-ket, vagyis nem helyettesíthető tokeneket, melyek innovatív módon köthetik össze a rajongókat a sportággal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: