DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Albonnak fáj F1-es versenyeket nézni

Alex Albon tavaly megannyi Red Bull-akadémista sorsára jutott, mikor rövid nagycsapatos karrier után kirúgták. Bár ő végül a csapat kötelékében maradt, keserű szájízzel tudja csak végezni munkáját.

A tavalyi szezon végén komoly huzavona után derült ki, hogy a Red Bull a gyengélkedő Alex Albon helyett végül az akkori Racing Pointtól menesztett Sergio Perezt választotta. Albont a 2019-es idény közben, a nyári szünet után emelték fel a Toro Rossóból Pierre Gasly helyére, de Max Verstappen mellett ő sem bizonyult megfelelő csapattársnak.

Albon Red Bull-os pályafutása nem ért teljesen véget, hiszen a csapat tartalékosként és fejlesztőként megtartotta őt, és jelenleg is aktívan közreműködik a bikások munkájában. Ezt maga Perez is kiemelte a Red Bull elmúlt versenyeken látott dominanciája után. Albonnak azonban bármennyire is hízelgő a dicséret, keserédes számára, ami most történik.

„Még mindig a csapat tagja vagyok, így természetesen örülök annak, hogy ennyire jól mennek idén. De egyértelműen csalódott is vagyok, mert nem én ülök abban az autóban” – mesélt az F1-en kívüliségről a thai-brit pilóta.



„Sportoló vagyok, a legjobb szeretnék lenni, éppen ezért kifejezetten nehéz volt végignézni az első, Bahreini Nagydíjat, amin már nem versenyeztem. Így nagyon nehéz követni az F1-et idén. Persze az, hogy valamelyest még mindig a Red Bullnak dolgozom, enyhíti ezt, de nem könnyű” – ismerte el.

Ami a pályafutása alakulását illeti, Albon nem adja fel a reményt. „Szeretnék még a Forma-1-ben versenyezni, remélhetőleg a jövőben lesz is lehetőségem rá. Ezért dolgozom a szimulátorban és most már a DTM-ben is. Természetesen ez egy más kategória, de legalább versenyzek" – mondta. A DTM első versenye egyébként már le is zajlott, ahol a Red Bull pártfogásában szereplő Albon a negyedik lett.

Albon Perez kedves szavaiért is hálás, de helyén kezeli azokat. „Ez a munkám. Nem vágyom elismerésre, a csapat részeként segítem őket. Tudom, hogy fontos, amit csinálok, és élvezem is. Azt is tudom, hogy azzal segíthetek magamon is a leginkább, ha most jó munkát végzek. Jelenleg 110%-on teljesítek, különben elfogy az esélyem, hogy visszakerüljek az F1-be” – kommentálta a Red Bull-os.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: