DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Vettel: A versenytempónk gyenge, essen az eső

A négyszeres világbajnok az Aston egykörös sebességével elégedett, ám aggódik a vasárnapi tempójuk miatt, ezért inkább azt kívánja, jöjjön az eső, mert akkor jobbak az esélyeik.

A péntek délutáni szabadedzések során Sebastian Vettel és Lance Stroll is könnyedén jutott be a legjobb tíz közé (Vettel hatodik lett, Stroll nyolcadik), de a négyszeres világbajnok jelenleg úgy érzi, hosszú távon jó néhány rivális is jobb náluk, az Aston inkább az egykörös tempóra érzett rá Ausztriában.

„Összességében elégedett vagyok a pénteki gyakorlásokkal. Az időmérős tempónk az eddigieknél jobbnak látszott a szabadedzéseken, de a hosszabb etapokon, úgy vélem, jócskán van még mit dolgoznunk” – ismerte el Sebastian Vettel a Formula1.com interjújában.

„Egyértelműen jó, hogy most már pontosan tisztában vagyunk azzal, mi hiányzik, mit kell változtatnunk, de azért nem olyan egyszerű, hogy ezt ilyen rövid idő alatt sikerrel meg is változtassuk. Meglátjuk, hogy jön össze a hétvége további része.”

Vettel inkább örülne az esős pályának vasárnap


„Őszintén szólva, arra számítottam, hogy már péntekre is érkezik némi eső. Ez végül nem jött meg, de talán vasárnap kapunk belőle. Nyár van és hegyek vesznek körbe, egész meleg van, úgyhogy bármikor kialakulhatnak helyi záporok. Az lesz a lényeg, hogy mindig a lehető legmegfelelőbb abroncsokon legyünk.”

„Esős körülmények között nehéz jósolni, de cseppet sem zavarna engem, ha a futam során vizes pályán is kellene versenyeznünk. Az idei szezonban még kevés szerepe volt az esőnek, Imolában a futam egy részét futottuk vizes pályán, itt valószínűleg jól jönne nekünk, ha esne.”

„A mérnökök nehéz feladat előtt állnak, mert méréseink szerint mindenhol hiányzik némi tempó még a riválisokhoz képest, sem az egyenesekben, sem a kanyarokban nem voltunk elég gyorsak. Márpedig egyszerre mindkettőn javítani… nagy kihívás lesz ez a srácoknak, meglátjuk, mit sikerül összehozni” – tekintett előre Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: