DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton: Sok az egyenes, újra a Red Bull az esélyes

Talán-talán megfuttathatja a Mercedes a Red Bullt Ausztriában, vélekedik Lewis Hamilton. Toto Wolff az optimistább, szerinte eleget tanultak a Francia Nagydíjon, hogy átbillenhessen a lendület az ő javukra.

A 2020-as szezonban látottakhoz hasonlóan egy dupla következik a 2021-es versenynaptárban: a kanadai és török versenyek törlése miatt a következő két hétvégén a Red Bull Ringen szerepel a Formula-1, először a Stájer Nagydíjon, majd az Osztrák Nagydíjon. A pálya nemcsak abszolút hazai terep a Red Bull számára, de még kedvez is a Franciaországban egyenesbeli előnyben levő RB16B-nek – erre a fő rivális, Lewis Hamilton is rámutatott.

„Ez a pálya motorerőre éhes, hosszú-hosszú egyenesei vannak. Nagyon hasonlót láthatunk, mint Franciaországban, és ez alatt a Red Bull egyenesbeli sebességére gondolok” – idézi Hamiltont a Sky Sports. „De van három napunk, hogy megnézzük, tudunk-e bármilyen igazítást vagy javítást eszközölni, és talán, ha mindent abszolút maximalizálunk, akkor talán megfuttathatjuk őket a pénzükért.”



Bizakodóbb a britnél a csapatfőnök, Toto Wolff. Az osztrák hangsúlyozta, a Mercedes sokat tanult a Francia Nagydíjból, változtatások történtek, ezért előrelépés várható Ausztriában.

„Alaposan átbeszéltük Franciaországot, és megértettük, mely területeken van lehetőségünk javulni. Most minden arról szól, hogy ezeket a javításokat elhozzuk a következő két fordulóra Ausztriába, ahol remélhetőleg újra a mi oldalunkra billen a pozitív lendület” – mondta a csapat előzetesében Wolff. „Ausztria trükkös pálya volt számunkra az elmúlt szezonokban, de jól mentünk itt a tavalyi évben. Persze tudjuk, hogy idén egészen más a helyzet. A pálya rövid, a kör nagyon gyors, kevesebb a lehetőség idő nyerésére. A különbségek nagyon szűkösek lesznek, ezért a maximumon támadunk!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: