DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Mazepin megint kihúzta a gyufát Schumachernél

Ezúttal a verseny elején keveredtek – a német szerint túlságosan is – kemény csatába egymással a Haas-pilóták. Az újonc ennek ellenére elégedett a franciaországi hétvégéjével.

Már nem először érződik feszültség a Haason belül: két hete Bakuban a befutónál Mick Schumacher előzési kísérlete közben mozdult jobbra a vártnál keményebben Nyikita Mazepin, amit a német sérelmezett is a csapatrádióban. Az F1-es Francia Nagydíjon már a futam elején összetűzésbe kerültek egymással, amikor az orosz bevetődött mellé a 4-es kanyarban, Schumachernek pedig a bukótérbe kellett menekülnie, hogy elkerülje az ütközést.

„Nem kellene ilyeneknek történnie” – nyilatkozta a futam után német riportereknek a fiatal pilóta. „Úgy hiszem, újra beszélnem kell erről a csapattal. Ha ez így megy, akkor ez van. Mi is csináljuk a magunk dolgát, meg ő is a magáét. A legtöbben be tudják látni, hogy nem kellene így történnie ezeknek. Ezen a szinten nem teljesen tudom ezt megérteni.”

mick-schumacher-paulricard-1



Schumacher nagybátyja, a korábbi többszörös nagydíjgyőztes Ralf Schumacher szerint is túlment egy határon Mazepin, akivel „biztosan nem mennek együtt vakációzni”. „Túl gyorsan ment be a kanyarba és nem hagyott semmi helyet. Hála isten, nem történt semmi, mert Mick belenézett a tükörbe, különben mindketten kiestek volna. Egy ponton a csapatfőnöknek mondania kell már valamit, még ha az apuka is fizetni a legnagyobb csekket” – utalt Ralf Schumacher Dmitrij Mazepin jelentős támogatására.

Visszatérve Mick Schumacherre: végül így is Mazepin előtt végzett, de csak a 19. helyen, amely némileg csalódáskeltő lehet azok után, hogy szombaton először jutott be a Q2-be – igaz, egy baleset révén. A német ennek ellenére nem volt csalódott:

„Összességében szerintem elég jó hétvégénk volt. Tudtuk, hogy a futam nehéz lesz, de persze optimista voltam, mert szerintem ez fontos. Őszintén, nem hiszem, hogy megvolt a tempónk, hogy a Williamsek vagy bárki ellen harcoljunk, de ez azt jelenti, hogy keményebben kell dolgoznunk, nekem is keményebben kell dolgoznom, és remélhetőleg hamarosan újra közelebb lehetünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: