DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Schumacher látja a fényt az alagút végén

Összetörte az autót a Francia Nagydíj időmérőjén, viszont ezzel idén először bejutott a Q2-be, s a Haas német újonca szerint ez a lényeg: úgy érzi, kezd beérni a kemény munkájuk gyümölcse.

Bár a Haas idén egyértelműen sereghajtónak számít a Formula-1-ben – és bevallottan nem is fejlesztenek már tulajdonképpen 2021-re –, Mick Schumacher a Francia Nagydíj időmérőjének első szakaszában olyan időt futott, amely a 14. helyre volt elegendő. A hajrában ez változhatott volna, ám a német hibázott és a falban kötött ki, így piros zászló vetett véget a Q1-nek.

mick-schumacher-baleset-francia-dppi-1



Schumacher ezzel karrierje során először bejutott a második szakaszba, ahol persze az összetört az autóval már nem tudott részt venni, azaz a 15. pozícióba kvalifikálta magát – már amennyiben nem szorul váltócserére. Mindenesetre a fiatal német a hibája ellenére is bizakodó:

„Hogy pontosan mi történt? Feltételezem, egyszerűen csak túl keményen mentem be a kanyarba, és kitört az autó hátulja” – idézi a versenyzőt a PlanetF1.com szaklap. „Nyilvánvaló, hogy az autók rendkívül szélérzékenyek, s talán ez váltott ki extra túlkormányzottságot. Mindenesetre idén először bejutottunk a Q2-be, ez azért fényesíti a napunkat, és remélhetőleg a jövőben több ilyenben lehet részünk.”

„Keletkezett kár az autóban, igen, de vajon mekkora? Nem tudom. Ha a váltó megsérült, akkor nyilván problémáink lesznek. De ha minden rendben lesz, akkor a megszerzett helyünkről indulhatunk, és papíron számomra ez a lényeg. A versenyen ismét próbálkozhatok. Optimista vagyok, látjuk a fényt az alagút végén. A csapat napról napra egyre motiváltabb, ahogy én is, és ez az eredmény megmutatja, hogy kezd beérni a kemény munkánk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: