DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Perez: Kifizetődött a hosszú első etap

Sokáig a negyedik helyen haladt, végül azonban Bottast lehajrázva újabb dobogót ünnepelhetett a Red Bull-lal a mexikói pilóta, aki elsősorban csapata remek taktikáját dicsérte a Francia Nagydíj után.

Sergio Perez a negyedik helyről vághatott neki a Le Castellet-i futamnak, és sokáig ebben a pozícióban is haladt. Mivel azonban néhány körrel tovább kint tartották a kerékcseréje előtt, egy ideig vezette is a futamot, amelyen a hajrában a frissebb abroncsokat kamatoztatva utolérte és meg is előzte Valtteri Bottast, elcsenve a Mercedes finnjétől a pódium alsó fokát.

perez-redbull-francia-1



A mexikói pilóta ezzel bakui győzelme után második dobogóját érte el a Red Bull-lal, amelynek ezzel a konstruktőri vb-tabellán is segített megerősítenie a vezető pozícióját, míg az egyéniben a saját harmadik helyét. A leintés után Perez főként a stratégákat dicsérte, bár azt is elárulta, hogy a futam elején alaposan meggyűlt a baja a széllel az energiaitalosok által választott alacsony leszorítóerős szárnykonfiguráció miatt:

„Kemény volt. Fontos volt, hogy az éllovasok nyomában maradjunk” – értékelt Perez. „Az első öt-tíz körben az autó szinte vezethetetlen volt a szél miatt. Nyilván elég alacsony leszorítóerővel mentünk ma, úgyhogy nehéz volt tartani a tempót így. Aztán talán a szél csitult kissé, a pálya pedig javulni látszott, így elkezdtem felvenni a ritmust.”

„Sikerült elég hosszú első etapot teljesítenünk, ez pedig alaposan kifizetődött a végén. Úgy vélem, a kopás jóval jelentősebb volt ma, mint arra számítottunk. Összességében nagyszerű futamot teljesítettünk, remek volt a stratégia a csapattól. Örülök, hogy megnyertük a futamot és sok pontot szereztünk a csapatnak” – utalt a csapattárs Max Verstappen sikerére is, amellyel a holland növelte a fórját Lewis Hamiltonnal szemben a pontversenyben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: