DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Verstappen: Ilyen csatákat a szezon végéig

Csupán az utolsó előtti körben biztosította be elsőségét Max Verstappen, aki rögtön a rajt után hibázott, majd második bokszkiállását követően mindkét Mercedest le kellett vadásznia – bejött a Red Bull rizikója Franciaországban.

Egyenlített a futamgyőzelmek számában Lewis Hamiltonhoz képest Max Verstappen, aki a címvédőt maga mögé utasítva idei harmadik elsőségét szállította, a világbajnokságban pedig 12 pontra növelte vezető előnyét. A holland a pole-pozícióból kezdett, de Francia Nagydíja cseppet sem volt sétagalopp. Futama rögtön az első kanyar elmérésével kezdődött, amely a vezető pozícióba került.

„Elvesztettem az autó hátulját, próbáltam korrigálni a hibát, de csak csúszott tovább. A futam eleje egyébként is nehéz volt a zavaró szél miatt: az autó egyensúlya egyszer rendben volt, a következő körben pedig csúszkáltam összevissza” – nyilatkozott a leintést követő első interjúban Verstappen. A holland a kiállások első köre után visszavette a vezetést, sikeresen Hamilton elé vágott.

 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Formula.hu (@formula.hu) által megosztott bejegyzés

„Az első bokszkiállás után láthattuk, hogy nagyon keményen támadtak minket a kemény keverékű abroncsokon. Ezután amellett döntöttünk, hogy még egyszer kiállunk, a döntés pedig szerencsére kifizetődött a végén” – folytatta Verstappen, akinek mindkét Mercedest le kellett vadásznia, az éllovas Hamiltont pedig csak az utolsó előtti körben utasította maga mögé.

„Nagyon keményen meg kellett érte küzdeni, de élveztem! Sok lekörözött versenyzőt is meg kellett előznünk, de szerencsére tudtunk harcolni a végéig. Jót csatáztunk végig a versenyen Lewisszal, és remélem, hogy ez a szezon hátralevő részében is így lesz!” – mondta a Paul Ricard-i futamgyőztes, aki Hamilton mellett csapattársával, Sergio Perezzel együtt állt dobogóra, így a Red Bull csapatszinten is növelte pontelőnyét a Mercedesszel szemben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: