DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Bottas: Gyorsabb volt ma a Red Bull

Nem elégedett a harmadik rajthellyel a Mercedes finn pilótája, mivel erős hétvégéje volt az időmérőig az F1-es Francia Nagydíjon, viszont úgy érzi, nem is nagyon maradt idő a Q3-as körében.

A szabadedzések alapján úgy tűnt, hogy a megcserélt karosszériával versenyző Valtteri Bottas viszi a prímet a Mercedesen belül a Francia Nagydíjon, s ő lehet Max Verstappen kihívója a pole-pozícióért. Ehhez képest a finn végül a közelébe sem igazán tudott kerülni a hollandnak, sőt végül Lewis Hamiltontól is kikapott házon belül, így a harmadik helyre kvalifikálta magát.

bottas-p3-francia-kvali-dppi



Persze ez még mindig sokkal jobb, mint a két héttel korábbi bakui szenvedés – erről beszélt maga Bottas is az időmérő leintése után, hozzátéve azért, hogy ennek ellenére nem túl boldog:

„Erős hétvégénk van eddig, nyilván sokkal jobb, mint néhány héttel ezelőtt, szóval legalább végig megvolt a tempónk. Láttuk, hogy szoros lesz a csata a Red Bull-lal, ahogy végül az is lett ma. Ami az időmérőt illeti, a Q3 utolsó körét jónak éreztem, szóval nem gondolom úgy, hogy túl sok idő benne maradt volna. Nem lehetünk túl elégedettek a harmadik hellyel, hiszen erős hétvégén futottunk eddig, de úgy gondolom, a Red Bull gyorsabb volt ma.”

Arra a kérdésre, hogy esetleg futhatott-e volna jobb kört, így felelt Bottas: „Az első Q3-as körömben volt egy kis megingásom a 2-es kanyarban, szóval az nem sikerült jól, de a második már jó volt. Meg kell találnunk, hol hiányzik még egy kis sebesség.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: