DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Russell: Semmi sincs kőbe vésve

Tisztában van a mercedeses pletykákkal, a Williams brit pilótája viszont állítja: egyelőre nem dőlt el semmi a 2022-es jövőjét illetően – igaz, szeretné, ha ez legkésőbb a nyári szünetben megtörténne.

Az elmúlt héten több sajtóértesülés is arról számolt be, hogy immáron eldöntött tény, hogy 2022-ben George Russell váltja Valtteri Bottast a Mercedesnél, sőt ezt már közölték is az érintettekkel. A finn pilóta ezt határozottan cáfolta a Francia Nagydíjat megelőző sajtótájékoztatóján, és ugyanígy tett a saját médiaeseményén Russell is:

„Semmi sincs kőbe vésve a jövőt illetően. Továbbra is a Williams pilótája vagyok, és nem írtam még alá semmilyen szerződést az idei év utánra” – jelentette ki a brit a sajtótájékoztatóján, amelyen a Formula.hu is jelen volt.

russell-francia-day0-dppi



A pilóta hozzátette: „Minél jobb munkát végzel, annál jobb eséllyel tudsz jövőt biztosítani magadnak. Az F1 egy könyörtelen sport, csak húsz pilótának van hely, és folyamatosan a legjobbadat kell nyújtanod, miközben nem ragadtathatod el magad a jövőbe tekintve, mert lehet, hogy egy rossz szériába kerülsz, és akkor hirtelen minden megváltozik.”

„Nyilván tisztában vagyok a pletykákkal, de pillanatnyilag csak élvezem a vezetést versenyről versenyre” – folytatta Russell. „Egy ponton szeretném, ha tisztázódna a jövőm, de jelenleg csak a mostani futamra és Ausztriára koncentrálok. Általában a nyári szünetben szoktak az ilyenek eldőlni, a legtöbbeknek akkor vésik kőbe ezeket. Én most versenyről versenyre fókuszálok, és élvezem a kíváncsiságot, hogy mi következik. Olykor izgalmas, hogy nem tudod, mit tartogat a jövő.”

Korábban felmerült, hogy nemcsak Russell, hanem Esteban Ocon is esélyes lehet a Mercedes ülésére, a francia azonban néhány napja 2024-ig aláírt az Alpine-nal. A britet arról is kérdezték, hogy úgy tekint-e erre, mint egy akadály elhárulására az ő előléptetése kapcsán:

„Én nem így látom, hogy őszinte legyek. Először is, gratulálok Estebannak, megérdemli az ülést, és ez a Mercedesnek is jó, hogy az egyik neveltjének eldőlt a jövője. De nem, nem gondoltam erre. Esteban az elmúlt néhány évet már a Renault-nál és az Alpine-nál töltötte, és nyilván a sebességével és a nemzetiségével remekül passzol is hozzájuk. Nem jutott eszembe ilyesmi, csak az, hogy nagyszerű, hogy stabillá vált a helye az egy év kihagyás után.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: