DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Schumacher egyelőre elégedett a szezonjával

Bár a sereghajtónak számító Haas miatt gyakorlatilag a pontszerzésre sincs esélye, így is talált bőven pozitívumokat F1-es újoncéve első versenyeiről a német újonc.

Mick Schumacher idén debütált a Formula-1-ben, mivel azonban mindezt a Haas színeiben tette meg, az első hat futamon a pontszerzés közelébe sem tudott kerülni a mezőny leglassabb autójával. Teljesítményét alapvetően így is pozitívan lehet értékelni, hiszen csapattársát, Nyikita Mazepint rendszerint legyőzi, emellett csak ritkán hibázik – nem mellesleg az ő bakui eredménye révén került az amerikai istálló a csapatok vb-tabelláján a Williams elé.

mick-schumacher-baku-haas-1



Ami azonban leginkább elégedettségre ad okot a német számára, hogy minden egyes eddigi versenyén célba ért: „Minden egyes versenykilométer számít és gazdagítja a tapasztalatainkat” – nyilatkozta Schumacher a SpeedWeek.com hasábjain. „Persze sokat lehet szimulátorozni vagy gyakorolni az edzéseken, de a legjobb tapasztalatokat egy nagydíjon lehet szerezni. A versenyeken érzékelt nyomást nem lehet szimulálni. Úgyhogy elégedett vagyok egyelőre a szezonommal.”

A bakui produkcióval is elégedett volt az újonc pilóta: „Jó csapatteljesítményt mutattunk Azerbajdzsánban. Nem volt könnyű dolgunk, de keményen dolgoztunk, hogy előbbre jussunk, és elégedettek is lehetünk az eredménnyel, különösen azzal, hogy feljöttünk a kilencedik helyre a konstruktőri bajnokságban.”

A következő hetekben az első tripla forduló vár Schumacherre a franciaországi futammal és az osztrák duplával, a német azonban nem aggódik a sorozatterhelés miatt, sőt: „Intenzív lesz, de egyúttal jó móka is, mert több időt töltünk együtt csapatként és folyamatosan vezethetünk. Végső soron a versenyzést imádjuk a legjobban, szóval nem panaszkodom, ha egymás után jönnek a nagydíjak. Fizikailag sem aggódom, elég alaposan felkészültem a szezonra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: