DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Berger: Mick egy tipikus Schumacher

A korábbi többszörös F1-es nagydíjgyőztes ugyanazokat a kvalitásokat véli felfedezni a Haas német újoncában, mint hétszeres vb-győztes apjában – akit egyébként minden idők legjobbjának tart.

Bár a Haasszal a pontszerzésre sincs reális esélye, Mick Schumacher Formula-1-es debütálása eddig alapvetően pozitív visszajelzéseket kapott: az esetek többségében felülmúlja szintén újonc kollégáját, Nyikita Mazepint, és egy-két megingást leszámítva alapvetően hibák nélkül versenyez. Mindenekelőtt azonban a munkamorálja miatt dicsérik a fiatal németet, s a korábbi többszörös futamgyőztes, Gerhard Berger is ezt emelte ki: 

mick-schumacher-baku-dppi



„Mick mindent jól csinál. Pontosan azt hozza, amit várhatunk tőle ilyen körülmények között: legyőzi a csapattársát, tiszta versenyeket fut és kevés hibát követ el” – nyilatkozta az osztrák a sport1.de hasábjain. „Az is látható, hogyan képes olvasni és elemezni a versenyeket. Egy tipikus Schumacher. Látható, milyen gyorsan tanul, és hogy mindent magába szív. Bár a Haas nem egy topcsapat, így is megmutatta néhány futam után, hogy ő az első számú náluk. Ezt sikerként kell értékelni, és ezért is hiszek a jövőjében.”

Schumacher esetében természetesen elkerülhetetlenek az összehasonlítások hétszeres világbajnok apjával, Michael Schumacherrel, Berger szerint azonban ezek az összevetések nem túl igazságosak, elvégre a német minden idők egyik legeredményesebb pilótája. Sőt, Berger szerint Lewis Hamilton mostani sikerei ellenére is ő az F1 történetének egyik legnagyobbja – elsősorban amiatt, amit a Ferrarival elért:

„Mindenekelőtt az nyűgöz le, ahogy visszavezette a Ferrarit a sikerek útjára. Csak nézzenek meg engem, Sebastian Vettelt, Alain Prostot vagy Fernando Alonsót: mi nem tudtuk ezt megcsinálni… Nyertünk ugyan versenyeket a Ferrarival, de igazi áttörést nem tudtunk elérni. Csak Niki Laudának és Michael Schumachernek jött ez össze.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: