DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Steiner: Nem volt annyira veszélyes Mazepin manővere

A Haas csapatvezetője szerint csak a túlfűtött érzelmek miatt érezte Mick Schumacher is veszélyesnek kollégája bakui bemozdulását – igaz, az orosz is elismerte, hogy rosszul mérte fel a helyzetet.

A hivatalos közvetítésben ugyan nem láthattuk, de érdekes jelenet játszódott le a két Haas között az Azerbajdzsáni Nagydíj befutójánál: Mick Schumacher támadta szélárnyékból Nyikita Mazepin, aki még az utolsó pillanatban is kemény manőverrel védekezett német kollégája ellen, aki végül így is megelőzte őt a célvonalig.

Sokak szerint főleg csapattárs ellen nem illik ilyen agresszív manővert bemutatni, Günther Steiner csapatfőnök viszont úgy látja, Mazepin nem lépte át túlságosan a határt, és sikerült is rendezniük a dolgokat a két pilóta között:

mazepin-schumacher-haas-baku-1



„Úgy vélem, végső soron nem volt ez annyira veszélyes, csupán a nagy sebesség miatti érzelmek miatt tűnt úgy” – nyilatkozta Steiner az RTL-nek. „Beszéltem mindkettejükkel, mert az ilyesmiket el kell kerülni. Ha rosszul sül el, akkor az nagyon rosszul sül el. Elrendeztünk mindent, mindkettejüknek találniuk kell ebből, hogyan reagáljanak.”

A Haas csapatfőnöke kiemelte: a felvételek megtekintése után Mazepin is elismerte, hogy nem volt helyes, amit csinált, viszont éppen ezen belátás miatt úgy érzi, nem kell többet a Bakuban történtekkel foglalkozni.

„Mielőtt megnézte a videofelvételeket, másképp érzékelte a dolgokat. Rosszul mérte fel a helyzetet, ennyi. Ha ezt megértik, akkor el kell engedni a dolgot, nem kell továbbra is előszedni, különben nem lesz fejlődés. Egy ponton azt kell mondanunk, hogy átbeszéltük és tisztáztuk a dolgokat, lépjünk tovább.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: