Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. június 21. hétfő
F1

Verstappen: Ostobaság lenne dobni az idei évet 2022-ért

A holland szerint nagy esélyük van a jelenlegi szezonban az F1-es vb-címre, ezért a jövőre érkező új autók ellenére is bízik benne, hogy a Red Bull nem állítja le az idei versenygép fejlesztését.

Hat verseny elteltével Max Verstappen és a Red Bull vezeti a Formula-1-es világbajnoki tabellát négy ponttal Lewis Hamiltonnal, valamint 26 egységgel a Mercedes előtt. Az eddig látottak alapján a két élcsapat harca a végsőkig eltarthat – ami viszont komoly dilemma elé állíthatja őket, hiszen 2022-ben érkeznek az új technikai szabályok és velük a teljesen új F1-es autók, így aki túl későn áll át annak fejlesztésére, hátrányba kerülhet a riválisokkal szemben.

verstappen-redbull-baku-1Verstappen ugyanakkor úgy véli, ostobaság lenne emiatt leállni az idei fejlesztésekkel és elengedni a 2021-es hadjáratot, hiszen úgy látszik, reális esélyük lehet Hamilton és a Mercedes sikersorozatának megszakítására – minderről az Auto Motor und Sportnak beszélt a holland:

„Ha le akarjuk győzni a Mercedest, nem engedhetünk ki, továbbra is új alkatrészeket kell raknunk az autóra. Amíg ilyen nagy az esélyünk a világbajnoki címre, rajta kell maradnunk az ügyön. Ostobaság lenne ezt most eldobni csak azért, hogy a következő évre tekintsünk előre. Ki garantálja, hogy jövőre megnyerjük a világbajnokságot, ha már most teljes mértékben az új autóra koncentrálunk? Nagyon bízom a mérnökeinkben, szerintem kevesebb idő alatt is jó autót építenek 2022-re.”

Verstappen annak köszönhetően maradt a bakui defektje ellenére is az összetett élén, hogy Hamilton véletlenül hozzáért egy kapcsolóhoz az újraindításnál, s így kiszáguldott a bukótérbe és pont nélkül maradt. Többen is megfogalmazták már, hogy a brit feltűnően sokszor és nagyokat hibázik idén, a Red Bull-os szerint azonban nem kell ezt túllihegni – bár azt elismerte, hogy Hamilton számára új lehet a helyzet, hogy külső ellenfél is van:

„Mindenki követ el hibákat olyan nyomás alatt, ami ránk nehezedik. Velem is előfordult már. Lewis más helyzetben van, mint a korábbi években. Eddig a csapattársa volt az egyetlen ellenfele, idén viszont először újra más csapatok pilótái ellen is versenyez. Ez teljesen más dimenzió.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?