Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. június 21. hétfő
F1

Schumacher: Mazepin már életveszélyes

Ralf Schumacher bepöccent a Haas-Ferrari orosz pilótájára újabb, rendkívül veszélyesnek tűnő manővere miatt, amikor a befutó előtti métereken majdnem a falra kente csapattársát.

Nemigen telik el versenyhétvége úgy, hogy Nyikita Mazepinnek ne akadjon legalább egy erősen vitatható megmozdulása a pályán, akár edzésen, akár a futamokon. Az autótörést mostanában jobban megússza az orosz, de nem egy versenytársának van már elege kiszámíthatatlan, veszélyes manővereiből.

Bakuban a befutónál előzte őt vissza Mick Schumacher, ám Mazepin egy hirtelen és teljesen felesleges mozdulattal ütközést kockáztatott, pedig óriási volt a sebességkülönbség a két autó között. A fiatal német a rádión mérgesen kérdezte csapatát, hogy istállótársa meg akarja-e ölni őt, hogy ilyeneket tesz.

Nagybátyja, a Sky Sportsnál szakértőként tevékenykedő Ralf Schumacher sürgősen büntetést szeretne Mazepin sokadik veszélyes megmozdulása miatt. „Mick tényleg remekül vezetett, másfél körrel járt már csapattársa előtt, de aztán jött a piros zászló. A befutónál, az előzési manőver közben Mazepin belegyezése közvetlenül Mick előtt már tényleg nem elfogadható” – ecsetelte véleményét Ralf Schumacher.

Benne van a versenyben, vagy szerintünk is elég már Mazepin manővereiből?


„300 feletti sebességekről beszélünk, ez egyszerűen életveszélyes. Amikor kerék a kerék ellen versenyzünk, akkor nagyon könnyen elrepülhetünk egészen messzire egy ilyen jellegű ütközésnél. Azt pedig el tudjuk képzelni, mi történik, ha 750 kilogram egy lövedékként a levegőbe emelkedik és útjára indul.”

„Véleményem szerint Mazepint nagyon sürgősen meg kellene már büntetni. A versenyautón kívül egyébként egy kellemes, udvarias fiatalember, jó társaság, amikor az ember csak úgy beszélget vele. A pályán azonban nem tudja, hogy kéne vezetni, lekörözéseknél is nagyon sokszor útban van. Nem is egészen értem, ezt az esetet például miért nem vizsgálta meg a versenybíróság. Veszélyes és elfogadhatatlan volt a manőver, amit tett, számomra egyértelműen büntetést érdemelne, ilyen hirtelen beszitálást 350-nél nem szabadna hagyni, nem elfogadható” – tette hozzá Schumacher.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?