DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Leclerc egy faág miatt bukta a vezetést

Mármint Hamilton előzése konkrétan annak volt köszönhető, de a monacói elmondása szerint egyébként is gyorsabb volt náluk a Mercedes és a Red Bull az Azerbajdzsáni Nagydíjon.

Charles Leclerc a pole-pozícióból vághatott neki a bakui versenynek, ám mindössze a második körig vezetett, annak végén ugyanis Lewis Hamilton a célegyenesbeli szélárnyékot is kihasználva elment mellette. Nem sokkal később a Red Bullok is megelőzték a monacóit, aki a bokszkiállásoknál Pierre Gaslyvel, az első biztonsági autós fázist követő újraindításnál pedig Sebastian Vettel is pozíciót veszített, így végül a két vb-aspiráns hibái ellenére is „csak” negyedik lett.

leclerc-baku-futam-dppi



A verseny után Leclerc a sajtónak – többek között az online formában jelen lévő Formula.hu-nak – nyilatkozva elárulta, hogy volt egy konkrét kiváltó oka annak, hogy Hamilton könnyedén el tudott húzni a Ferrarija mellett a futam elején:

„Az első néhány kör elég jól indult. Aztán volt valami, amit szerintem nem lehetett a tv-közvetítésben. Volt egy fadarab a 15-ös kanyar közepén, és ott elég sok időt veszítettem ezzel. Átvágtam a pályát, és aggódtam, hogy ezzel időt nyertem Lewishoz képest, aki mögöttem nem vágta le. Ezért visszalassítottam, aztán megelőzött.”

„Onnantól kezdve nehéz dolgom volt, mert Lewis mögött haladtam a felkavart levegőben, ami miatt kissé küszködtem, és amint kikerült a DRS-távolságon, Max egyből megelőzött. Onnantól pedig egy rossz spirálba kerültem, mivel nálam gyorsabb autók voltak körülöttem.”

„Kicsit szenvedtem, aztán valamelyest visszanyertem a tempómat, aztán viszont a korai kiállás mellett döntöttünk, hogy a kemény keverékre váltsunk. Nem volt semmi váratlan az első néhány körben, hiszen számítottunk rá, hogy a Mercedes és a Red Bull úgyis erősebb lesz” – tette hozzá a ferraris.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: