DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 7. hétfő
F1

Perez végre kiismerte a Red Bullt, már a pole-pozícióra gondol

Azerbajdzsánban is a Red Bull tűnik a favoritnak, eddigi legjobb pénteki napjával Sergio Perez teljesítette az első köridőt, még a kissé elégedetlen Max Verstappent is megelőzve.

Nem zajlik egyszerűen a csapatváltás Sergio Perez számára – aki eredmények és számok tekintetében eddig nem kifejezetten jobb, mint elődjei voltak –, de az Azerbajdzsáni Nagydíj fontos lépés lehet Red Bull-os pályafutásában. A pénteki napot követően 1:42,115-tel az ő nevéhez fűződik a leggyorsabb edzéskör. Ami ennél is fontosabb, a mexikói úgy véli, végre ráérzett az RB16B-re.

„Azt hiszem, nagyon jó előrelépést sikerült megtennünk. Monaco után egy mély elemzést folytattunk, ma pedig úgy éreztem, végre jobban értem az autót, a vezetést és egyebeket tekintve. Szóval minden tekintetben ez volt a legjobb pénteki napom a szezon során, a legteljesebb péntek adatokat, kényelemérzetet tekintve. Remélem, holnap képesek leszünk jó, tiszta kört teljesíteni, ami nagyon fontos” – értékelt a riportereknek a szabadedzések után Perez.



A versenyző gyengesége az imolai második rajtkockát leszámítva eddig az időmérő volt, a Monacói Nagydíjon a kilencedik rajthelyről felzárkózva lett végül negyedik. A pályán, ahol 2016-ban és 2018-ban is dobogóra állt, úgy érzi, akár első pole-pozíciója is elérhető lehet: „Ez lenne a cél, de természetesen a holnapi nap fog számítani. Éjszaka még munka vár ránk, hogy pár tizedet szerezzünk. Ha ez megtörténik, akkor mi is harcban lehetünk” – válaszolta a kérdésre.

Perez optimizmusa ellenére a csapaton belüli dinamikát ismerve nagyobb esélyekkel mégiscsak a világbajnokság éllovasa, Max Verstappen indul: a holland is gyors volt az edzésnapon, délelőtt övé lett az első hely, és délután is csupán egy tizedmásodperccel maradt el csapattársától.

„Ami a teljesítményt illeti, remekül indult a hétvége, az FP1-ben igen erősnek és komfortosnak éreztem az autót. Az FP2-re végeztünk pár változtatást, hogy lássuk, jobb lesz-e, de szerintem kissé hátrafelé lépdeltünk. Éjjel megvizsgáljuk, milyen irányt kell követnünk, mindenesetre a csapat számára ez egy nagyon jó nap volt. Szerintem eddig kifejezetten erősnek tűnünk” – értékelte a napot Verstappen, aki a tenyerét dörzsölheti, a Mercedes helyzete ugyanis még a monacóinál is problémásabbnak tűnik, mindkét fekete autó az első tízen kívül végzett pénteken.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: