DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 10. csütörtök
F1

Wolff: A Red Bullnak mindenhol pole-ban kellene lennie

A Mercedes csapatfőnöke újfent elmondta, hogy szerinte egyértelműen a riválisuk rendelkezik a legerősebb csomaggal. Wolff az apró hibái ellenére is képesnek tartja a vb-cím megszerzésére Verstappent.

Az eddig lezajlott öt Formula-1-es nagydíj alapján úgy tűnik, a Red Bull idén valós eséllyel rendelkezik arra, hogy megszorongassa a Mercedest a világbajnoki címért folytatott harcban: utóbbi három, míg előbbi két győzelmet zsebelt be Lewis Hamilton, illetve Max Verstappen révén, Monaco után viszont immár az ifjú holland és az energiaitalosok vezetik az összetett pontversenyeket.

redbull-mercedes-monaco-1



Emiatt a szezon kezdete óta folyamatos a pingpong a két élcsapat között azzal kapcsolatban, hogy kik is idén a fő esélyesek – most Toto Wolff, a Mercedes első embere passzolta át ismét a riválisnak a Frankfurter Allgemeinen Zeitungnak nyilatkozva:

„A Red Bullnak mindenhol pole-ban kellene lennie. Az övék a leggyorsabb csomag. A Red Bull nem tagadhatja, hogy ők a favoritok, ez a valóság” – jelentette ki Wolff. „Bahreinben Max nyert volna, ha Lewis nem vezetett volna hihetetlenül. Ha várt volna még egy fél kört, mielőtt megpróbál előzni, elsőként végzett volna. Imolában Max elkövetett egy hibát az időmérős körén, anélkül elöl lett volna. Portugáliában a kvalifikáción és a futamon is gondja volt a pályahatárokkal, emellett elkövetett egy hibát, amikor Lewis üldözte, ez pedig lehetővé tette az előzést.”

A Mercedes-főnök szerint ezek a kis hibák sem férnek bele egy a csúcson vezető Hamiltonnal szemben, ennek ellenére képesnek tartja Verstappent a vb-cím megszerzésére: „Igen, képes rá. Ugyanakkor még mindig követ el apró hibákat, mivel még fiatal. A sebessége és ahogy irányít vezetés közben, az egészen kiváló. De ha egyáltalán nem hibázhatsz, mert Lewis a képességei maximumát hozva vezet, az egy plusz kihívást hoz be a képbe, amelyet még nem ismer a Formula-1-ből. Emiatt sokkal egyszerűbb üldözőnek lenni, és ezért is fekszik nekünk ez a szerep.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: