DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sennához hasonlította Verstappent a Honda-főnök

Masashi Yamamoto szerint a fiatal holland stílusa hasonlít a legendás háromszoros világbajnokéra. A Honda-főnök nem lepődne meg, ha Verstappen megdöntené a brazil monacói győzelmi rekordját.

Max Verstappen nyerte a múlt hétvégi Formula-1-es Monacói Nagydíjat, aminek köszönhetően Ayrton Senna 1992-es sikere óta először győzött Honda-motoros autó a hercegség utcáin – ráadásul három évtized után láthatunk ismét a világbajnoki tabella élén is a japánok erőforrását használó versenyzőt és csapatot.

verstappen-monaco-redbull-1



Masashi Yamamoto, a Honda F1-es ügyvezető igazgatója azonban nem csak emiatt lát hasonlóságot a fiatal holland és a brazil legenda között, ráadásul úgy érzi, előbbi akár meg is döntheti a háromszoros világbajnok hat győzelmet számláló monacói rekordját, noha Verstappen egyelőre az első sikerét jegyezte Monte-Carlóban:

„A Honda zsinórban hatszor nyerte meg a Monacói Nagydíjat 1987 és 1992 között, öt győzelmet ebből Ayrton Senna szállított” – írta egy hondás blogon Yamamoto, akit a RacingNews365.com idéz. „Egyúttal épp ez volt az első alkalom, hogy a Honda nyerni tudott Monacóban Senna óta, de mindig is láttam átfedéseket Verstappen és Senna között: nagyon különleges versenyző ő a Honda számára, mert a vezetési stílusa nagyon hasonlít Sennáéra. 23 évesen még arra is van esélye, hogy utolérje vagy akár meg is döntse Senna hat monacói győzelmet számláló rekordját, és örülök, hogy segíthettünk neki megtenni az első lépést.”

A Honda-főnök szerint Verstappen monacói sikere nagy lendületet adhat a Red Bullnak és az F1-et a szezon végén elhagyó japánoknak egyaránt: „Ahhoz, hogy megnyerj egy olyan nehéz versenyt, mint Monaco, szükség van a versenyzői képességeknek, a csapatstratégiának, a bokszmunka gyorsaságának, valamint a motor erejének és vezethetőségének kombinációjára. Szóval óriási önbizalomlöketet jelent az itteni győzelem a Red Bull-Hondának, s egyúttal a csapatszellemet is erősíti, hogy a világbajnoki címért küzdhetünk az előttünk álló hosszú szezonban.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: