DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

„Hamilton tagadja, közben mégis űzi a játékokat”

Rosberg csapattársaként is rendszeresen tett utalásokat kettejük eltérő hátterére – emlékeztetett Damon Hill. A korábbi világbajnok úgy véli, Verstappen hatékonyan védekezik az ellen, hogy kizökkentsék.

A szóbeli adok-kapok akkor kezdődött a monacói versenyhétvégén, mikor a bajnokesélyes páros lehetséges ütközésére került sor: Lewis Hamilton megjegyezte, Max Verstappen részéről nagyobb a baleset kockázata, mivel ő bizonyítani akar – a holland erre azzal válaszolt, nincs mit bizonyítania.

A futam után aztán jött egy újabb csörte: „Először is, a tettek mindig többet mondanak, mint a szavak” – jegyezte meg a nagydíjgyőztes Verstappen, kétségtelen, hogy kinek címezve. „Ez jó lecke a hétvége után: a pályán kell beszélni.”

„Nem játszom ilyen mentális játékokat. 18 verseny még hátravan, gyerekes lenne belemenni egy szócsatába” – reagált Hamilton, mikor Verstappen megnyilvánulásáról kérdezték. Az 1996-os világbajnok, Damon Hill mégis úgy érzi, bár Hamilton tagadja, nem idegen tőle, hogy beszálljon a nyilatkozatharcba, vagy akár ő generálja azt. Verstappen eközben igyekszik kimaradni belőle.

 



„Max a kis buborékjában tartja magát, nem hagyja, hogy bármi elvonja a figyelmét. Szerintem nagyon jól tud összpontosítani, de az újságírói kérdések nagyon ki tudják zökkenteni az embert, ha mások által említett gyanúsításokat firtatnak. Ilyesmiről nincs szó, szerintem ő a saját részéről jól játszik. Néha unalmas ez a dolog, hiszen gondolhatjuk, hogy csak ugratják egymást, de a dolgok fokozódhatnak és kicsúszhatnak az irányítás alól” – mondta az F1 Nation podcastnek Hill.

„Szerintem ezek a versenyzők érettebbek, mint amennyire néha annak tartjuk őket. Viszont Lewis mindig mondja, hogy nem csinál ilyet, időről-időre mégis beszáll a játékba egy kirívó megjegyzésével. Emlékszünk Nico Rosbergre. Akkoriban emlegette, hogy ő szegény környezetből származik, nem egy gazdag gyerek volt, aki Monacóban élt. Mégis kire célzott ezzel?” – elevenítette fel, hogy Hamilton Rosberg ellen mentális játékokat űzött.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: