DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Hamilton nem megy bele gyerekes szócsatákba

Lewis Hamilton nem méltatta válaszra Max Verstappen szavait a Monacói Nagydíjat követően, mondván gyerekes volna szócsatába kezdeniük. A holland sem törődik vele, hogy élre állt összetettben.

Lewis Hamilton talán akaratlanul is fellobbantotta a tüzet önmaga és Max Verstappen között, mivel még a monacói versenyt megelőzően azt nyilatkozta, hogy a holland túl agresszívan megy bele a kerék-kerék elleni csatákba, s olyan, mintha valamit bizonyítani akarna.

Verstappen hamar visszavágott Hamiltonnak, miután megnyerte a hétvégi versenyt, míg riválisa csak a hetedik pozícióban ért célba: „A tettek beszélnek, nem a szavak” – mondta a holland a The Race-nek a futamot követően.



„Csapatként mi követtük el a legkevesebb hibát, ezért lehet, hogy most mi állunk előrébb” – utalt rá Verstappen, hogy a Red Bull – ugyan csak egyetlen ponttal, de – átvette a vezetést a konstruktőri világbajnokságban. „Remélem, hogy ez a szezon végéig így is marad.”

Nem sokkal később Hamiltont szembesítették Verstappen szavaival, aki így reagált: „Nem igazán érdekel. Ezen a hétvégén jó munkát végeztek, ennyi az egész. Nekünk is voltak jó versenyeink és még 17 hátravan, így nem szeretnék erről többet beszélni. Elég gyerekes volna szócsatába kezdenünk.”

Eközben nemcsak a Red Bull, de Max Verstappen is az összetettbeli pontverseny élére ugrott, életében először: „Ha már a szezon végén járnánk, akkor jó lenne ezt hallani, de odáig még nagyon hosszú az út.”

„Jó érzés volt visszavágni, miután az elmúlt két versenyen csak nőtt a hátrányom. Ugyanakkor tudjuk, hogy tovább kell dolgoznunk, mert egy átlagos versenypályán továbbra is a Mercedes a favorit. Összességében ez egy kiváló hétvége volt, ez az eredmény pedig biztosan hatalmas lökést ad majd az egész csapatnak.”

Ha nem szeretnél lemaradni a legjobb F1-es hírekről, akkor csatlakozz a Formula Aréna Facebook-csoportunkhoz, ahol garantált a jó hangulat és megtalálsz minden fontos tudnivalót és érdekességet a versenyhétvégék alatt, de a holtidőben sem hagyunk benneteket unatkozni! Ide kattintva tudtok csatlakozni a Formula Arénához!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: