DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Webber: Nincs is veszélyesebb egy legyőzött Hamiltonnál

Max Verstappen átvette a vezetést a világbajnoki összetettben, miután megnyerte a Monacói Nagydíjat, míg Hamilton és a Mercedes katasztrofális hétvégét produkált. Webber figyelmeztette Verstappent.

Azáltal, hogy Lewis Hamilton csak a hetedik helyen vonatozott be Monte-Carlóban a célba, Max Verstappen pedig megnyerte a hercegségbeli futamot, a holland a világbajnoki pontverseny élére ugrott, ahogyan a Red Bull is megelőzte a Mercedest a konstruktőrök közt.

Verstappen életében először nyert Monacóban, sőt, korábban még a dobogóra sem tudott felállni II. Albert hercegék társaságában, így ez a siker több szempontból is édes lehet a holland számára. Mark Webber azonban – amellett, hogy megdicsérte Verstappent – felhívta a Red Bull-os figyelmét, hogy Hamilton elé most alighanem leszállt a vörös köd.



„Max óriási győzelmet aratott, nem szabad alulértékelni egy monacói sikert semmi esetben sem” – mondta Mark Webber, aki 2010-ben, majd két ével később is győzni tudott Monte-Carlo utcáin a Red Bull versenyzőjeként.

„Monaco egy óriási ütközet a szalagkorlátok között. Egy pillanatra sem lankadhat a figyelmed, mert ha nem koncentrálsz, ez a pálya azonnal büntet” – idézi Webbert a holland NOS. Az ausztrál ezt követően felhívta Max Verstappen figyelmét Lewis Hamiltonra.

„Max végig nyugodtan vezetett, kézben tartotta a versenyt. Most már tudja, hogyan kell kezelni az ilyen szituációkat, de jobb, ha nem engedi el magát, mert egy legyőzött Lewis Hamiltonnál talán nincs is veszélyesebb a Formula-1-ben!”

Ha nem szeretnél lemaradni a legjobb F1-es hírekről, akkor csatlakozz a Formula Aréna Facebook-csoportunkhoz, ahol garantált a jó hangulat és megtalálsz minden fontos tudnivalót és érdekességet a versenyhétvégék alatt, de a holtidőben sem hagyunk benneteket unatkozni! Ide kattintva tudtok csatlakozni a Formula Arénához!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: