DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Verstappen: A többiek megkönnyítették a dolgom

Új monacói nagydíjgyőztest avattak Max Verstappen személyében: a holland végig kontrollálta a versenyt. Kissé feszengő pillanat volt, amikor Serena Williamst is odahívták az interjú közben.

Végig nyerő helyzetben volt Max Verstappen Monacóban, miután az időmérőt megnyerő Charles Leclerc kivezető körén váltóhiba áldozata lett. A rajtelsőséget gyakorlatilag megöröklő – habár hivatalos statisztikák szerint második helyről kezdő – holland rajttól a célig vezetett, magabiztos szerepléssel érte el első győzelmét, sőt dobogóját Monte-Carlóban.



„Elképesztően különleges itt nyerni, ráadásul először vagyok Monacóban dobogón. Fantasztikus verseny volt, rengeteg kört kell megtenni, és végig koncentrálni kell. Ez nagyon jó érzés” – mondta a leintést követő első interjúban Verstapppen. Arra a kérdésre, volt-e benne kétség a 78 körös futam során, így felelt:

„Sosem lehet tudni, hogy itt mi történik. Arra nagyon kellett figyelni, hogy az abroncsokat jó állapotban tartsam. A többiek korábban álltak ki, ez pedig megkönnyítette a dolgomat, végig tudtam kontrollálni a versenyt” – mondta a pontverseny vezetését is átvető Red Bull-sztár. Hozzátette: „Ezt a futamot mindenki meg akarja nyerni! Már kicsit koromtól fogna szerettem volna itt győzni, és most itt állok. Nagyon büszke vagyok, de már előre tekintek, hosszú szezon ez a mostani, de ez egészen jó alap a folytatásra.”

Furcsa pillanat volt az interjú során, mikor a kérdező David Coulthard Verstappen mellé hívta a nagydíjat leintő teniszcsillagot, Serena Williamst. Miután bemutatta őket egymásnak, arról kérdezte a sportolónőt, milyen tanácsot tudna adni hollandnak.  „Nem hiszem, hogy olyan helyzetben vagyok, hogy tanácsot tudnék adni neki itt, Monacóban, a pályán” – válaszolta Williams.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: