DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Leclerc úgy tudja, nem a váltóval volt gond

Charles Leclerc számára a lehető legszívfájdítóbban ért véget a Monacói Nagydíj még mielőtt elkezdődhetett volna. Bár ő is arra gyanakodott, hogy a ki nem cserélt váltó sérült meg a szombati balesetben, a jelek szerint mégsem ez volt a gond.

A monacói a futam előtt, a rajtrácsra kivezető körében jelentkezett be sopánkodva a rádióban, miután érezte, hogy valami elromlott az autóban, amit a csapatnak újra össze kellett raknia a szombati időmérő végi baleset után. Bár egészen a futam napján délig bizonytalan volt, hogy óvatosságból kicserélik-e a váltót, ezzel bevállalva az öt rajthelyes büntetést, végül ellene döntöttek. De Leclerc szerint nem biztos, hogy erre fizettek rá.

leclerc_1



„Amint éreztem, hogy valami gond van, rögtön a váltóra gyanakodtam, de úgy tűnik, hogy nem a váltóban keresendő a hiba oka, hanem valahol máshol az autó bal hátsó részén. Hogy kapcsolatban áll-e a balesettel, annak kiderítéséhez el kell végeznünk a szükséges vizsgálatokat a verseny után, így most erről még korai lenne beszélni” – nyilatkozta Leclerc a Skynak.

A csalódott hazai hős egyelőre nehezen tudja összefoglalni, milyen gondolatok is kavarognak benne ez a hullámvasútszerű hétvége után. „A garázsban nagyon nehéz érzések kerítettek hatalmukba. De sajnos már kezdek hozzászokni ehhez az érzéshez. Sohasem értem még célba ezen a versenyen, most pedig el sem tudtam rajtolni a pole-ból. De vannak bennem pozitív érzések is, mert a srácok tegnap tényleg rengeteget dolgoztak, és jó volt őket ma látni, ahogy mindent rendben találtak. És aztán ez történt.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: