DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Verstappen nem ért egyet Hamiltonnal, a kattintásvadász sajtónak is üzent

A páros lehetséges ütközését feszegették a Monacói Nagydíj sajtótájékoztatóján. A holland tagadja riválisa kijelentését, miszerint ő bizonyítani akarna, ezért nagyobbak a baleset esélyei.

A 2021-es szezon két főszereplője, Lewis Hamilton és Max Verstappen többször vívott már csatát az eddigi négy versenyen. Imolában és Barcelonában az ellenfelet lerajtoló holland volt agresszív az első kanyarban, Hamiltonnak észnél kellett lennie, hogy ne történjen ütközés. A Monacói Nagydíj szerdai sajtótájékoztatóján először a hétszeres világbajnokot kérdezték a lehetséges ütközésről.

„Szerintem eddig egész jól elkerültük ezeket az ütközéseket, de van még hátra tizenkilenc verseny, ahol ez még összejöhet, bár remélhetőleg nem fog” – válaszolt Hamilton. „Szerintem az egy jó dolog, hogy megvan közöttünk a kölcsönös tisztelet. Max nyilván érezheti úgy, hogy sokat kell bizonyítania, én nem feltétlenül ülök vele ugyanebben a csónakban és inkább hosszabb távon gondolkodom, aszerint, hogy ez egy maraton és nem egy sprint.”



Verstappen a sajtótájékoztató egy későbbi időpontjában következett, így már meg tudták kérdezni, hogyan reagál Hamilton kijelentésére – arra, hogy ő bizonyítani próbál.

„Nem, nekem nincs mit bizonyítanom. Ami pedig az ütközés elkerülését illeti, szerintem kettőn áll a vásár. Szóval eddig jó munkát végeztünk, ebben igaza van. Keményen versenyzünk és elkerültük a kontaktot, mind a ketten. Reméljük, ez így folytatódik, a pályán maradunk és keményen versenyzünk tovább” – mondta a Red Bull sztárja a Formula.hu részvételével zajló eseményen.

Hogy épp Monte-Carlóban lett slágertéma a potenciális baleset, abban szerepe van annak is, hogy a McLaren-vezér, Zak Brown nemrég szintén beszélt az eshetőségről, amely szerinte elkerülhetetlen a szezon folyamán: az amerikai kicsit még bízik is benne, hiszen ebből az ő csapata profitálhatna. Verstappen véleményét Brown szavairól is kikérték – a holland türelme ekkor már fogytán volt, és inkább a sajtót ostorozta meg:

„Őszintén szólva nem tudom, mit lehetne még mondani erről. Sosem szándékozunk direkt ütközni egymással, nemde? Próbálnak érdekes szalagcímeket csinálni belőle. Gyanítom, hogy ettől kicsit nagyobb lesz a nézettség, amikor valaki azt mondja, csak idő kérdése, ahelyett, hogy arról beszélne, milyen kiváló versenyeink voltak. Persze, erre többen fognak kattintani” – válaszolta csípős nyelvvel a holland.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: