DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hamilton elkerülné a Verstappennel való ütközést

A világbajnok szerint elkerülhetőek az összeütközések és nem ugyanabban a csónakban eveznek Verstappennel - ő hosszabb távon gondolkodik, így tervezi a folytatást is.

A világbajnoki címért zajló kétfős csatában már eddig is minden futamon egymásnak feszült Lewis Hamilton, illetve Max Verstappen, de eddig nagyon pontosan, nagyon éretten kezelték a helyzeteket - a holland többször is a rajt után volt kőkemény riválisával, de vigyáztak egymásra, tudják, hogy egy ilyen kiélezett harcban nem tehetik meg, hogy felesleges kockáztatással nulláznak. Monacóban viszont nem nagyon lehet hova menni, túl közel vannak a falak, ezért sokan azt várják, hogy ezen a hétvégén nagyobbat is szólhat kettejük ütközése.

00121007_541



A Monacói Nagydíj szerdai sajtótájékoztatóján (amelyek a Formula.hu is képviseltette magát) Hamilton kapott is erre vonatkozó újságírói kérdést. "Hmmm... hogy elkerülhetetlen-e az ütközésünk?.... Hát, nem tudom..." - reagált meglehetősen lassan, hosszú másodpercekig gondolkodva a világbajnok. "Szerintem eddig egész jól elkerültük ezeket az ütközéseket, de van még hátra tizenkilenc verseny, ahol ez még összejöhet, bár remélhetőleg nem fog."

"Szerintem az egy jó dolog, hogy megvan közöttünk a kölcsönös tisztelet. Max nyilván érezheti úgy, hogy sokat kell bizonyítania, én nem feltétlenül ülök vele ugyanebben a csónakban és inkább hosszabb távon gondolkodom, aszerint, hogy ez egy maraton és nem egy sprint. Nekem ez a mentalitásom, ennek mentén is fogom folytatni a küzdelmet és mindent meg fogok tenni azért, hogy elkerüljük az ütközéseket" - válaszolta kissé kimérten, szavait átgondolva, mérlegelve a címvédő.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: