DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Már várja a Hamilton–Verstappen ütközést a rivális

Csak idő kérdése, hogy a két világbajnoki rivális összeütközzön a pályán – mondja a McLaren vezérigazgatója, Zak Brown. Nem titkolja, hogy bízik egy ilyen incidensben, hiszen abból csapata nagyot szakíthat.

A 2021-es vb-címért harcoló két ellenfél között eddig a szezon mind a négy versenyén történtek előzések. A legrizikósabb az Emilia-Romagna-i Nagydíj rajtja utáni manőver volt: Max Verstappen kiterelte a pályáról Lewis Hamiltont, aki ugratott egyet a rázókövön, szárnyáról pedig egy kisebb elem le is tört.

„A rivalizálások nagyszerűek a sport számára, mindenképpen jó dolog a kettejük küzdelme” – mondta Zak Brown a különleges monacói festés bemutatásán. A McLaren vezérigazgatója így folytatta: „Remélhetőleg valamikor az év folyamán ez lehetőséget biztosít majd számunkra, mivel szerintem csak idő kérdése, mikor lesznek mindketten olyan elszántak, hogy nem akarják feladni az 1-es kanyart, ezért egyikük sem jut át rajta.”

Hamilton és Verstappen eddigi legszorosabb előzése Imolában


„Ez mindenképp jót tesz a Formula-1 számára. Lewisnak eddig elég könnyű dolga volt, leszámítva azt az egy évet Nico Rosberggel” – beszélt továbbra is az elsőségért zajló párharcról Brown. „Szerintem nagyszerű rivalizálás az övék. Max arra kényszerítette Lewist, hogy szintet lépett, nem mintha túl nagy szintlépésre lett volna szüksége. De biztos, hogy topformában van. Szerintem egyértelmű, hogy Lewis nagyon okos versenyző. Látjuk, amikor a másik mögött várakozik, hogy lecsapjon. Sosem sieti el. Ilyenkor jön elő a tapasztalata.”

Hasonló jóslatot tett már korábban a Formula-1-es szakértőként ténykedő exversenyző, Jolyon Palmer: ő Imola után vallotta be, arra számított, hogy a páros már akkor ütközni fog. A brit biztos benne, hogy Hamilton és Verstappen idén még egymásba fog menni a pályán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: