DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Palmer: Hamilton és Verstappen ütközése elkerülhetetlen

A korábban a Renault-val az F1-ben versenyző, ma már helyét inkább a médiában megtaláló Jolyon Palmer úgy látja, elkerülhetetlen, hogy az előttünk álló szezonban Hamilton és Verstappen összeütközzön.

Azt követően, hogy a szezonnyitón egy kiváló versenystratégiának köszönhetően Lewis Hamilton a pole-ból induló Max Verstappen előtt megnyerte a versenyt, Imolában fordult a kocka, és a harmadik helyről induló holland tekintélyt parancsoló, 22 másodperces fórral húzta be a második versenyt.

Jelenleg egyetlen ponttal vezet a világbajnoki címvédő, de két futam után egy-egy első és második hellyel rendelkeznek, Hamilton az olasz versenyen megfutott leggyorsabb körének köszönheti aprócska előnyét.

A csata jó eséllyel egész szezonon át tart majd a két nagyágyú között, a korábban a Renault-val az F1-ben versenyző Jolyon Palmer szerint pedig elkerülhetetlen, hogy a 23 futamot felölelő szezonban ne ütközzön össze a két bajnokaspiráns.



„Imola megmutatta, hogy kik lesznek harcban az idei vb-címért, és amikor egymás ellen harcolnak, egy kicsit több kockázatot vállalhatnak, mert ha valamit elrontanak, akkor mindkettejük kiesik” - kezdte Palmer a BBC Chequered Flag nevű podcastjében.

„Valamivel jobban kitehetik ilyenkor a könyöküket, mikor egymás ellen csatáznak a pályán, most is láthattuk, mennyire agresszíven álltak egymáshoz, már alig várom, hogy lássam ennek a folytatását a hátralévő 21 versenyen. Szerintem Lewis tisztában van vele, hogy ez lesz élete csatája a világbajnoki címért.”

„Jó, 2007-ben és 2008-ban már volt része valódi küzdelemben, de akkor mondjuk azt, hogy az évtized vb-csatája zajlik a szemünk előtt. Fernando Alonso óta nem volt akkora kihívója, mint most Max Verstappen, de akkor még kezdő volt, és kétségem sincs, hogy a holland nagyobb feladat elé állítja majd, mint Felipe Massa 2008-ban.”

„Persze, ott vannak a Rosberg elleni harcok emlékei, de ők akkor inkább egymásnak mentek, minthogy a másik mögött érjenek célba. Idén ugyanez a vad rivalizálás kezd kialakulni, hiszen Hamilton kockáztatott a rajtnál, és úgy volt vele, inkább essenek ki mindketten, mint Verstappen mögött érjen be.”

„Rosberg és Hamilton között pont ezt láthattuk annak idején. A fifti-fiftis helyzetekben meg kell ragadni a lehetőségeket a közvetlen riválissal szemben, még akkor is, ha ütközés lehet a dolog vége. Biztos vagyok benne, hogy eljön az a pont idén, amikor össze fognak ütközni, igazából már most is arra számítottam.”

Ha nem szeretnél lemaradni a legjobb F1-es hírekről, akkor csatlakozz a Formula Aréna Facebook-csoportunkhoz, ahol garantált a jó hangulat és megtalálsz minden fontos tudnivalót és érdekességet a versenyhétvégék alatt, de a holtidőben sem hagyunk benneteket unatkozni! Ide kattintva tudtok csatlakozni a Formula Arénához!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: