DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Sainz mentette meg a Ferrari hétvégéjét

Eddigi legjobb eredményét megismételve másodikként futott be Monacóban Carlos Sainz. Az időmérő után még csalódott volt a spanyol, a versenyen azonban remekelt, hibátlanul vezetett.

Viszonylag unalmas versenyen, de remekül vezetve szerezte meg a második helyet Carlos Sainz az idei Monacói Nagydíjon, ezzel élete eddigi legjobb eredményét állította be a spanyol pilóta. Ez egyben pályafutása első ferraris dobogós helyezését is jelenti. Bottas kiesése után nem is volt kérdés igazán, hogy ha nem ront, behúzza a második helyet, a célba érés után az elindulni sem tudó Charles Leclerc is gratulált neki.

„Egész hétvégén nagyon gyorsak voltunk, ez egy nagyon jó eredmény. Ha ezt mondták volna nekem a monacói hétvége előtt, hogy másodikként végzek a versenyen, boldogan elfogadtam volna már előre, remek teljesítményt nyújtottunk” – nyilatkozta Carlos Sainz a leintés utáni interjúban.

Bottas kiesése jól jött Sainznak, aki simán húzta be a második helyet Norris előtt Monacóban


„Az időmérőm még nem sikerült tökéletesen, éppen egy jó körön voltam, amikor Charles (Leclerc) összetörte az autóját a hajrában és így nem javíthattam az időmön. Emiatt tegnap nem voltam felhőtlenül boldog a megszerzett pozícióm miatt, de ma már igen. Büszke vagyok az egész hétvégén nyújtott teljesítményemre és az egész csapat által végzett munkára.”

„A Ferrari láthatóan nagyot lépett előre, erre is büszkék lehetünk. Az elején egyértelmű volt, hogy egészen megváltozott a helyzet, mivel láttam, hogy Charles nem tudott felállni a rajtrácsra sem. Ezek után még inkább éreztem, hogy nekem kell megmentenem ezt a jó hétvégét, legalább egy dobogós helyezést mindenképpen szerettem volna szerezni.”

„A rajtot jól elkaptam, a bokszkiállás szintén kiválóan sikerült, nem kerültem forgalomba, nem történt probléma. Az egész versenyen remekül működött az autó, nagyon jól éreztem magam vezetés közben. Tényleg örülök, hogy megcsíptem a dobogó második fokát” – tette hozzá Sainz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: