DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 2. vasárnap
F1

Leclerc: Jó az autó, de a Red Bull és a Mercedes még tartalékol

A Ferrari monacói pilótáját nagyon meglepte, hogy a csütörtöki második szabadedzést az első helyen zárta, ráadásul a vörös istálló a második pozíciót is megcsípte. De ott is maradnak?

Pedig kifejezetten rosszul indult a monacói hosszú hétvége Charles Leclerc számára, az első edzésen ugyanis már az első percekben motorgondok miatt a pálya szélére kényszerült és szinte teljesen kimaradt számára az első egy óra. Ennek ellenére délután Leclerc a leggyorsabbnak bizonyult hazai pályán, mögötte pedig szintén nem kis meglepetésre csapattársa, Carlos Sainz végzett.

De mivel ezek még csak a szabadedzések voltak, a monacói is tisztában van azzal, hogy a legnagyobb riválisokban még bőven maradt tartalék. „Egészen meglepődtem, hogy így végződött a második szabadedzés. Monacóban nagyon fontos, hogy annyi kört tehessünk meg, amennyit csak lehetséges, nekem pedig ez nem adatott meg, mivel az FP1 során mindössze négy kör után gondjaim akadtak az autóval” – idézi Charles Leclerc-t a Ferrari sajtóközleménye.

A Ferrari pilótáját is meglepte a csütörtöki remeklés, de tudja, hogy az ellenfelekben még jócskán van tartalék


„A második gyakorláson azonban kifejezetten jól éreztem magam, az autót könnyű volt vezetni, ezért voltam képes ilyen jó kört futni. Még nem adtunk bele mindent, tudunk még fejlődni, de abban is biztos vagyok, hogy a Mercedesben és a Red Bullban még sokkal több benne maradt az első edzésnapon.”

„Ezért nem is szabad nagyon elvetnünk a sulykot, tudomásul vesszük, hogy az első napi munkánkat remekül elvégeztük, aztán majd meglátjuk, mire lesz ez elég a hétvége további részében” – tette hozzá Leclerc.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: