DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso villantana Monacóban

A kétszeres világbajnok két ízben futott át győztesként a célvonalon Monte-Carlóban, most a szűk utcai pályán optimistán várja, mire is lesz képes két év kihagyás után a javuló autóval.

2006-ban és 2007-ben is elsőként intették le Monacóban Fernando Alonsót, egyszer a Renault, egyszer pedig a McLaren színeiben. Idén egyelőre összességében kevésbé találja formáját a spanyol, fiatal csapattársa, Esteban Ocon ugyanis többségében gyorsabb nála az időmérős és a versenytempó tekintetében is.

A járványhelyzet miatt ezúttal hiányzik a megszokott nyüzsgés a hercegségből, mennyire furcsa ez a már sok mindent látott kétszeres bajnoknak? „Rajongók nélkül Monaco teljesen más, mint amit eddig megszoktunk. De amikor majd lecsukjuk a sisakrostélyt és az edzéseken, illetve a versenyre kigurulunk, már minden a megszokott mederben halad majd” – nyilatkozta Fernando Alonso a Sky Sportsnak.

Kétszer nyert már itt Alonso, idén egy erős pontszerző hely is sikernek számítana


„A csütörtöki szabadedzések rövidebbek az idei évtől, úgyhogy minden egyes edzéskörből a legtöbbet kell kihoznunk, a legtöbb információt kell gyűjtenünk, hogy minél simábban alakuljon a hétvégénk. Ha egyszer is kényszerből állnunk kéne tartósan bármelyik edzésen is, az komoly hátrányt jelentene a továbbiakban.”

„Reményeim szerint versenyképesek leszünk Monacóban. Az elmúlt négy versenyt tekintve, ahogy lassan érezni kezdem az autót, derűlátó vagyok a hétvégi teljesítményemet nézve. Azt hiszem, az autónak feküdni fog Monaco, ez egy olyan helyszín, ahol a magabiztosságunkat lépésről lépésre kell felépítenünk. Meg kell bízni az autóban és úgy állhatunk át támadó üzemmódba.”

„Ezt csak az edzések során leszünk képesek kialakítani magunkban, elég kíváncsi vagyok arra, hogy mire lesz képes a versenygépünk ezen a pályán, de optimista vagyok” – tette hozzá Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: