DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Wolff: Ez az óriások harca

Így hivatkozott a Mercedes és a Red Bull világbajnoki küzdelmére a címvédő csapatfőnöke: szerinte egész évben kitart majd a kiélezett harc, ez pedig a 2022-es viszonyokra is hatással lehet.

Bár Lewis Hamilton és a Mercedes 3:1-re vezet eddig Max Verstappen és a Red Bull ellen idén, összességében az előző éveknél jóval szorosabb a küzdelem a két istálló között, s a két pilótát is csupán 14 pont választja el egymástól az összetett tabellán. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke nemrég úgy nyilatkozott, hogy a legkisebb különbségek is számítani fognak a vb-harcban, s ezzel egyetért mercedeses kollégája, Toto Wolff is:

mercedes-redbull-barcelona-1



„Valóban a legkisebb különbségeken múlik minden: ez arról szól, hogy minden lehetséges területen kiaknázzuk a teljesítményt, visszaszorítsuk a kieséseket és a hibákat, és próbáljunk mindent kihozni az autóból és az erőforrásból” – idézi Wolffot a Motorsport.com szakoldal. „Ez pedig végig így lesz, mivel kétlem, hogy bármelyikünk is extrém módon próbálna egyensúlyt találni a 2021-es fejlesztések és a 2022-es szabályváltozások között.”

„Egyszerűen nem engedhetjük le 2021-et. Ugyanakkor minden egyes elvesztegetett hét komoly teljesítménybe kerülhet 2022-ben, mivel sokkal meredekebb a fejlesztési görbe, mint most a már kiforrott szabályok mellett. Szóval ez az óriások harca, és még mindig úgy érzem, hogy szombatonként nincs meg a kellő tempónk, viszont úgy tűnik, vasárnaponként gyorsabbak leszünk. És ezt egyszerűen imádom.”

Wolff egyúttal pilótáját, a nyolcadik címéért hajtó Hamiltont is méltatta, utalva a barcelonai győzelme után tett nyilatkozatára, miszerint rengeteget tanult a Spanyol Nagydíjon Verstappenről, amíg mögötte haladt: „Úgy gondolom, egyszerűen hibátlan. Nincs garancia rá, hogy ez így lesz egész szezonban, hiszen mindannyian követünk el hibákat, ahogy az autó is megadhatja magát. De lenyűgöző, hogy még ennyi év után is képes tanulni. Ha lehetőséged van ilyen közelről követni a másik csapatot és a másik pilótát, akkor még többet tanulsz, és ez előnyt jelenthet.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: