DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton többet tanult Verstappenről, mint az összes korábbi versenyen együttvéve

Bár a Spanyol Nagydíj zömét Max Verstappen üldözésével töltötte, Lewis Hamilton szerint ennél pozitívabb dolog nem is történhetett volna vele ezen a vasárnapon, hiszen sok mindent magába szívott a Red Bull és a holland viselkedéséről.

Hamilton és Verstappen öt éve mindketten az élmezőny tagjai, ám az idei év az első, amikor rendre minden futamon közvetlenül megküzdenek egymással. Az eddigi négy verseny mindegyikén ők ketten végeztek az első két helyen, és Hamilton 3:1-re vezet győzelmek számában, miután Barcelonában egy remek stratégiai húzással hét körrel a leintés előtt átvette a vezetést.

A rajt és az első bokszkiállása közötti 23 kört a brit a Red Bull sarkában töltötte, ez alatt pedig elmondása szerint felbecsülhetetlen értékű tapasztalatokat szerzett riválisáról.

vers-ham



„Továbbra is imádom ezt a csatát! Remek nap volt ez, rengeteg mindent megtanultam Maxről, talán annál is többet, mint az összes eddigi versenyen együttvéve. Ebből a szempontból tehát nagyszerűen alakult” – ecsetelte Hamilton a versenyt követő sajtótájékoztatón, amin a formula.hu is részt vett. „Amikor mások mögött haladunk a pályán, akkor megfigyelhetünk velük kapcsolatban különféle dolgokat, én pedig most meglehetősen közelről követtem őt. Sok újdonságot megtudtam az autójáról és arról is, hogyan használja azt.”

A brit a versenyre visszagondolva talán csak a rajtjában talált hibát, ott ugyanis érzése szerint nem helyezkedett elég jól ahhoz, hogy megakadályozza Verstappen előzését. Viszont a győzelem megszerzése után már ezt sem bánja – szerinte ez csak újabb bizonyítéka annak, hogy helyes a versenyekhez való hozzáállása, miszerint nem akar minden áron csatákba bocsátkozni az első kanyarban.

„Valtteri [Bottas] a harmadik helyről rajtolt, a célunk pedig, hogy csapatként összedolgozzunk, emiatt a bal oldalon maradtam. Utólag már úgy sejtem, hogy amikor Max mögém húzódott, talán átmehettem volna a másik oldalra, és lehet, hogy azzal meg is tartom az első helyet, de nem tettem. Az 1-es kanyar felé haladva pedig már arra figyeltem, hagyjak elég helyet Max számára. Mindig úgy állok hozzá, hogy nem sprintversenyt, hanem maratont futunk, szóval kivárásra játszok. Lehettem volna agresszívabb, de vajon tényleg az kellett volna? Éppen amiatt tartok itt, ahol vagyok, mert nem válok túl agresszívvá, amikor nincs erre szükség” – nyomatékosította versenyzői hitvallását a hétszeres világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: