DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Albers: Életemben nem láttam ilyen pocsék közvetítést

Az egykori Formula-1-es pilóta kicsit felhúzta magát a Spanyol Nagydíj televíziós közvetítésének rendezőjén. A holland úgy gondolja, sokszor nem azt mutatták, ami igazán fontos lett volna.

Nehéz az emberek igényein kiigazodni. Voltak már olyan futamok az elmúlt időszakban is, amikor többen azt nehezményezték, hogy csak az élen haladókat mutatja állandóan a kamera, a hátsó régiókban versenyzők szinte egyáltalán nem is kapnak figyelmet. A Spanyol Nagydíjon ennek ellenkezője bosszantotta fel Christijan Alberst.

A más stratégiára váltó Lewis Hamilton öles léptekkel zárkózott fel újra Max Verstappen mögé, ám ebből mi keveset láttunk, mert a televíziós rendező jóval hátrébb zajló párharcokra fókuszált.

Albersnek nem tetszett, hogy ennyit mutatták a hátsó alakzatot, miközben elöl a győzelemért ment a viaskodás


„Életemben nem láttam még ennyire rossz tévéközvetítést a Formula-1-ben. Nem tudom, ki nyomkodta a gombokat, de elképesztő volt, amit művelt. Egy igazán izgalmas csatározás zajlott Hamilton és Verstappen között a győzelemért, ami ráadásul a világbajnoki címért folyó harcot is nagyban befolyásolta. Ebben kifejezetten feszült pillanatok is voltak, de a rendező ezt valahogy teljesen figyelmen kívül hagyta” – ecsetelte véleményét Albers a De Telegraaf hasábjain.

„A sereghajtókra különös figyelmet fordított, ez igazán bosszantott engem. Ez nem a legjobb megközelítés, ha Formula-1-et szeretnénk közvetíteni a nézőknek” – tette hozzá a holland. Akkor is egy sereghajtót mutatott a kamera, amikor bejátszották Toto Wolff rádióüzenetét, amit a versenyirányításnak küldött, Michael Masit kérte arra, hogy kék zászlózzanak Nyikita Mazepinnek, hogy ne tartsa fel Lewis Hamiltont. Itt azonban bizonyára érthetően kapott kiemelt figyelmet az utolsó helyen végző orosz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: