DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Steiner szerint Wolff a feltűnést kereste a rádiózással

„Mindenkinek félre kell állnia, amikor ők jönnek” – jegyezte meg epésen Günther Steiner, arra reagálva, hogy a Mercedes csapatfőnöke a versenyigazgatót sürgette Nyikita Mazepin lekörözése miatt.

A Spanyol Nagydíj során elhangzott egy rádióüzenet a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff részéről az F1 versenyigazgatójának, Michael Masinak címezve, amelyben az osztrák megsürgette az FIA tisztviselőjét, hogy Nyikita Mazepin kapjon kék zászlót, így ne tartsa fel a későbbi futamgyőztes Lewis Hamiltont. Az üzenet különlegessége volt, hogy először vágtak be az F1-es közvetítésbe csapat és versenyirányítás közti rádiókommunikációt.



Nem mondhatni, hogy Wolff ok nélkül aggódott Mazepin miatt: az orosz Portugáliában a futamon Sergio Perez, Spanyolországban az időmérőn Lando Norris feltartásáért (illetve az első esetben veszélyeztetéséért is) kapott büntetést. A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner szerint azonban Wolff csak a feltűnést kereste, hiszen Mazepin tudja, mit kell tennie, ha lekörözik.

„Én nem hallottam ezt az üzenetet, csak utólag, a megbeszélésem szóltak, hogy Toto mondott valamit. Nem tudom pontosan miért, milyen szándékkal mondott ilyet. Ezért nem tudok kommentárt fűzni hozzá, mivel nem ismerem a körülményeket. De úgy gondolom, Nyikita ezen a napon jó munkát végzett, hogy kimaradjon a bajból” – idézi az Autosport Steinert. A Haas-főnök azért végül mégiscsak véleményt alkotott, méghozzá a rá jellemző szókimondó stílusban:

„Talán Toto tipikus Totóként csak biztosan meg akarta mutatni, ki is itt a főnök. Hogy mindenkinek félre kell állnia, amikor ők jönnek. Maga rádiózott inkább, nem hagyta, hogy az emberei elvégezzék a munkát. Szerintem egy kis feltűnést keresett” – jegyezte meg epésen Steiner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: