DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Wolff rádiózása feszültségről árulkodik

A Mercedes csapatfőnöke a versenyhétvégék során csak elvétve veszi fel a kapcsolatot az FIA-val, Barcelonában azonban megtette. Ez arról tanúskodik, a címvédők mennyire izgulhattak Lewis Hamilton sikeréért.

Ritka alkalmak egyikének lehettünk fültanúi a múlt hétvégi Spanyol Nagydíjon, ahol a rendező a verseny egy pontján a Mercedes és az FIA közötti rádiózás egy részletét vágta be az adásba. A rövid részletben Toto Wolff hangját hallhattuk, amint arra figyelmezteti a versenyigazgatót, hogy lengessenek kék zászlót Nyikita Mazepinnek, különben "elveszítik a pozíciót". A verseny ezen pontján Lewis Hamilton a második helyen haladva azért hajtott, hogy megelőzze a bokszba kihajtó Max Verstappent.

 wolff-pit-20201



 Michael Masi versenyigazgató a futamot követően elárulta, meglehetősen ritka alkalmak egyikének lehettünk tanúi. "Nem, őszintén szólva nagyon ritkán hallom Totót a versenyirányítás rádióján" - idézte őt a Racefans.

 Bár a csapatok a vesenyek során közvetlen rádiókapcsolattal bármikor elérhetik tornyot, az F1-es közvetítések során ez volt az első alkalom, hogy ilyen beszélgetés adásba került. Masi elárulta, ez az ötlet tavaly merült fel bennük. Külön figyelmeztették a csapatokat, hogy mostantól ezek a rádiózások is nyilvánosak lesznek.

"Az F1 Csoport a háttérben végzett néhány tesztet az adásai során. Az istállóknak jeleztük, hogy ez lesz az első versenyhétvége, amelyen ez az élő adásba kerülhet" - tette hozzá Masi.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: