DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Gasly elmondta véleményét Tsunodáról

A Spanyol Nagydíj hétvégéjén kifakadt az újonc japán, hogy esetleg az AlphaTauri nem ugyanolyan autót biztosít neki, mint Pierre Gaslynek. A francia őszintén elmondta véleményét erről.

„A visszajelzés mindig más, mint a csapattársamé, akkor is, amikor az ellenkezővel próbálkozunk meg. Egy kis kérdőjel van bennem, vajon egyforma-e a két autó. Persze, ugyanazt az autót vezetjük, de egyszerűen a karakterisztikája teljesen más. Talán a különböző vezetési stílushoz van köze… De igaz, hogy nem tudom, nem értem, mi történhetett, miért küszködök ennyire” – nyilatkozta Tsunoda még a szombati időmérő edzés után.

Nem sokkal később villámgyorsan elnézést kért hirtelen érzelmi kirohanásáért. A másik érintett pilóta egyáltalán nem haragszik újonc csapattársára, aki hatalmas hullámvasutat él meg eddig, mert a kiváló tesztelés és idénynyitó után folyamatosan érkeznek a pofonok Tsunoda számára, akinek még sokat kell tanulnia.

Ellentétet szülhet-e Tsunoda nyilatkozata a két csapattárs között?


Jenson Button szerint sem volt jó ötlet nyilvánosan kritizálni (és részben megvádolni) saját csapatát a fiatal japánnak. A csapattárs pedig tanácsot adna az egyébként tehetséges versenyzőnek.

„Nem kérdés, hogy Yuki nehéz időmérőn volt túl, kicsit túltengtek benne az érzelmek. Úgy vélem, tudnunk kell kontrollálni az érzelmeinket, ennél mindenképpen jobban. De ő még nagyon fiatal, úgy gondolom, ilyen téren is rengeteget tud még tanulni és fejlődni” – idézi Pierre Gasly szavait a Planetf1.com szakportál.

Vajon fel tud zárkózni a fiatal japán a tavaly és idén is többször brillírozó, ugyanakkor időnként furcsa hibákat is elkövető Gasly szintjére?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: