DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Tsunoda: Vajon egyforma a két autó?

A Q1-es kieső japán már a csapatrádión megjegyzéseket tett az AlphaTaurira, majd a médiának nyilatkozva is megpendítette: autója egészen máshogy viselkedik, mint Pierre Gaslyé.

A meggyőző bahreini bemutatkozás óta az újonc Yuki Tsunoda inkább hibáival és botlásaival hívja fel magára a figyelmet. A Spanyol Nagydíj szombati napján ő volt a Q1 legváratlanabb kiesője, a 16. helyezés eddigi legrosszabb kvalifikációs eredménye (leszámítva Imolát, ahol nem teljesített gyorskört), miután pedig hét ezredmásodperccel kiesett, a csapatrádión is kritizálta az AlphaTauri autóját.



„Keményen nyomtam a kivezető körön, mint normál esetben. A gumihőmérséklet kifogástalan volt a kör előtt. Talán az abroncs beállítása, de nem tudom. Én nem ebben a pozícióban akarok harcolni. Az autó teljesítménye alapján könnyen Q2-be kellene jutnom, én viszont szenvedtem a Q2-be kerüléssel is” – mondta a helyszíni riportereknek rögtön kiesése után Tsunoda.

Mindeközben csapattársa, Pierre Gasly, aki rendszerint erős az időmérőkön, a 12. helyen végzett. A 20 éves japán még azt is megpendítette, hogy a két autó között talán eltérések vannak.

„A visszajelzés mindig más, mint a csapattársamé, akkor is, amikor az ellenkezővel próbálkozunk meg. Egy kis kérdőjel van bennem, vajon egyforma-e a két autó. Persze, ugyanazt az autót vezetjük, de egyszerűen a karakterisztikája teljesen más. Talán a különböző vezetési stílushoz van köze… De igaz, hogy nem tudom, nem értem, mi történhetett, miért küszködök ennyire” – nyilatkozta Tsunoda, akin jól érezhető a tanácstalanság: nem érti, miért nem érkeznek a várt eredmények.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: