DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Bottas nem tart tőle, hogy második számú lesz

Bár már négy futam után jelentős a ponthátránya vb-éllovas csapattársához, Lewis Hamiltonhoz képest, a Mercedes finn pilótája egyelőre nem hajlandó letenni idei célkitűzéseiről.

Miközben Lewis Hamilton már három versenyt nyert és karrierje eddigi legjobb idénykezdetét produkálva vezeti a világbajnoki összetettet, csapattársa, Valtteri Bottas eddig három harmadik helyet tud felmutatni. Emiatt a finnek pontosan feleannyi pontja van, mint a britnek, azaz máris 47 egységnyi hátrányba került a hétszeres világbajnokhoz képest.

bottas-hamilton-mercedes-barcelona-1



Ráadásul a hétvégi Spanyol Nagydíjon a Mercedes máris csapatutasítást adott ki Bottasnak, hogy engedje el Hamiltont – igaz, ez mindenképpen jogos volt, elvégre a címvédő teljesen más taktikán volt, és a győzelemért hajtott, miközben erre a finnek nem volt esélye. Bottas már akkor is jelezte, hogy „nem azért van itt, hogy másokat elengedjen”, de persze figyelembe vette a csapat érdekeit is, később pedig arra a kérdésre, hogy nem tart-e attól, hogy máris második számú szerepkörbe kényszerül, így felelt:

„Hogy őszinte legyek, nem aggódom, egyáltalán nem. Tudom, hogy már most van némi különbség köztünk, de rettenetesen korán vagyunk még. Nincs értelme elkezdeni ezen gondolkodni” – idézi a PlanetF1.com Bottast, aki a ponthátrány ellenére sem tett le még a vb-címről:

„Még rengeteg pontot lehet szerezni. Egyértelműen nem adom fel az idei évre kitűzött céljaimat. Hiszem, hogy a kemény munka kifizetődik, szóval továbbra is keményen fogok dolgozni és bízni. Tudom, hogy jönni fognak az eredmények. Nem voltak még tiszta versenyeim eddig, mindig történt valami, egy baleset, probléma a bokszkiállásnál vagy bármi, szóval szeretnék egy tiszta futamot, hogy a győzelemért csatázhassak. Epikus harc lesz, és egyértelműen készen állok” – fogalmazott a versenyző, akivel kapcsolatban azért érdemes hozzátenni, hogy Barcelonában nem valamiféle rajta kívül álló hiba, hanem az vette az esélyét a győzelemre, hogy az első körben elment mellette Charles Leclerc, akit a bokszkiállásokig nem is tudott visszaelőzni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: