DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ocon: A top 5-ös eredmény megerősíti a fejlődésünket

A francia szerint immár biztosra vehető, hogy nem pályafüggő volt az Alpine múlt heti remeklése, hanem ténylegesen előreléptek az autóval. Alonso is elégedett idei második Q3-as szereplésével.

Esteban Ocon az ötödik helyen zárta a Spanyol Nagydíj időmérőjét, amellyel Formula-1-es karrierje második legjobb kvalifikációs eredményét érte el (a 2018-as spái hétvégén harmadik kockából indulhatott a Racing Pointtal). Az Alpine így zsinórban második hétvégén tűnik a középmezőny egyik vezető erejének, ez pedig a francia pilóta szerint a teljes csapat érdeme:

„Jól érzem magam, nagyszerű edzés volt, nagyon örülök a top 5-ös rajthelynek” – nyilatkozta a szombati nap végén Barcelonában a Formula.hu jelenlétében Ocon. „Időbe telt, de ez azt mutatja, hogy remekül dolgozunk a körülöttem lévő emberekkel. Az is kifizetődött, hogy nem voltunk elégedettek a szezonkezdettel, mert rendkívül motiváltak a gyárban, hogy javítsunk az autó tempóján, és minden egyes alkalommal találunk valamit a csomagon. Továbbra is így kell tennünk.”

ocon-alpine-barcelona-1



Az Alpine egy hete a Portugál GP-n meglepetésre tört előre az erősorrendben, Ocon szerint viszont a barcelonai remeklésük alátámasztja, hogy nem pályafüggő egyszeri eredményről volt szó: „Ez megerősíti, hogy az autó jól működik. Portimao eléggé speciális pálya, a tapadás is alacsony volt, a körülmények pedig nehezek, így nem lehettünk biztosak a dolgunkban. Meg akartuk nézni, hogy itt hogyan teljesítünk, mivel tavaly a tízen kívülre szorultunk. Az, hogy az első ötben vagyunk az időmérőn, megerősíti az előrelépésünket.”

Ocon hozzátette: a második Q3-as körén egy eddig ismeretlen probléma meggátolta a javításban, de akár a negyedik rajthelyet is elcsíphette volna. De mire számít vasárnap? „Úgy vélem, az autó versenyképes lesz a futamon is. Portimaóban is erősek voltunk. Arra számítok, hogy a Ferrarik meg fogják nehezíteni a dolgunkat, különösen Charles, aki nagyon gyors volt pénteken.”

Mindeközben csapattársa, Fernando Alonso a bahreini évadnyitó után másodszor verekedte be magát a kvalifikáció utolsó szakaszába – ő így értékelt az Alpine sajtóközleményében: „Eddig jó hétvégénk van, hiszen újra bent vagyunk az első tízben, a szezon során másodszor. Ez megmutatja, mennyit fejlődött az autónk. Ami a mai edzést illeti, azt hiszem, a Q3-as kivezetőköröm kissé zavaros volt, úgyhogy találhattunk volna még időt. Nagyon szoros az állás, és nyilván roppant nehéz előzni a futamon, de igyekszünk jó első köröket teljesíteni, aztán meglátjuk, hol végzünk, hiszen bármi megtörténhet a versenyen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: